Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Tablete pentru prieteni : Votul Canadei

Într-un articol scris înaintea datei alegerilor - Semnificatia actualelor alegeri in Canada - ( n.n. vezi rubrica Lumea Noua ) încercam să schitez de ce fel de vot are nevoie acum -în împrejurări care apăreau istorice- tzara aceasta si ajunsesem la concluzia că este nevoie de un guvern puternic în Ottawa care să facă fatză nevoilor interne-între care mentionam refacerea economica si presiunea separatistă din Quebec- si internationale-legate de angajamentele în lupta antiteroristă si de constructie a unui stat democrat sau aproape de democratie în Afganistan, pentru ca să fie capabil să raspundă infiltratiei teroriste în acea zona si în Pakistanul vecin.

Canada a vorbit si a vorbit răspicat si cu gândire matură; contrar tuturor pronosticurilor care nu prevedeau un guvern majoritar, poporul canadian a dat o triplă lovitură constructivă: a ales un guvern majoritar la Ottawa, a distantzat pe locul al treilea un partid -liberal- care s-a arătat esitant si fără un plan definit de reconstructie si aproape a nulificat reprezentarea parlamentară a blocului separatist; în acelasi timp a promovat NDP-ul pe pozitie de partid al opozitiei cu mai mult de 100 de locuri în Parlament, care în acest mod va fi capabil sa supravegheze atent actiunile guvernului.

Procedând în acest fel, s-a dat un vot pozitiv guvernului care va trebui să procedeze cu un buget echilibrat-care eventual să sufere modificări dacă sunt necesare, în special în functie de prioritătzi,- si la reducerea datoriilor statului; în acest mod, încurajund investitiile, protejând joburile si nemărind impozitele, se poate spera la o relansare economică cu micsorarea somajului si cresterea productivitătii, care sunt generatoare de..."welth".
Pe de alta parte, voturile date în Quebc partidului NDP duc la diminuarea presiunii separatiste si deci la integritatea tzării, element indispensabil unei refaceri economice.

Apare deci că prin acest vot canadienii au consolidat situatia internă si internatională a tzării care este pusă astfel pe o traiectorie ascendentă; obligatia celor care au în urma acestor alegeri sarcina si responsabilitatea conducerii este aceea de a implementa planurile de reconstructie tinând seama si de cererile opozitiei- dacă apar rationale si constructive- căci nimeni nu poate pretinde că posedă adevărul si cunoasterea absolută în conducerea statală! În acelasi timp, canadienii vor o conducere "deschisă", desfasurată în cadrul democratiei parlamentare, cu evitarea atitudinilor nedemocratice care au determinat pe “speakerul” Camerei deputatilor, în trecutul apropiat, să recurgă la vot de blam dat ultimului govern.
Cu aceste alegeri, Canada este pe un drum bun; important este să se atingă scopurile propuse printr-o conducere luminată.






Dr. Dinu Dimitriu     5/3/2011


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian