Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002
 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Sansa de a fi un bun mesager in tara in care locuiesti

Există pentru imigrant o dubla sansă : să ia cu sine realele valori din tara de origine si să le imbunătătească prin modul in care le dă viata in noul acasă.
Noi, cei din diaspora, nu putem uita cine suntem, de unde venim, nu putem să-i dispretuim pe semenii nostri, oricat de mult ar gresi - si nu putem sa nu le dorim indreptarea.

In ceea ce scriem, in ceea ce spunem cu diferite ocazii (intruniri, aniversări, forumuri pe internet, diferite activităti etc.), se cuvine să folosim un limbaj adecvat, să nu jignim.
Să ne gândim că, in orice situatie - la serviciu, pe stradă, in locuri publice -, reprezentăm comunitatea si tara.

Dacă ne uităm in jur, si mai ales in aceasta tară cu asa de multe nationalităti , vedem că toate marile natiuni au cetăteni care sunt mândri de apartenenta lor.
Asa cum pentru noi sunt vizibile manifestarile din alte comunităti, laudativ sau critic, si noi putem fi catalogati de altii.

Observatorul se tipăreste intr-o tipografie unde se mai tipăresc si alte 70 de ziare ale altor comunităti si observam cum si ce gândesc altii despre tara lor si despre tara de adoptie.

In situatia noastră, se cuvine să fim loiali si recunoscători noii noastre patrii pentru modul in care ne-a primit, pentru increderea acordată. Opiniile pertinente in sustinerea acestei indatoriri - de cetăteni sau rezidenti canadieni ne obligă să ne exprimăm opiniile in termeni corespunzători.
Fiindca a fost alegerea noastră pentru a rămâne sau a pleca.

Se cuvine, asadar, sa facem ce depinde de noi pentru a contribui la asigurarea concordiei care trebuie sa domnească intre noi aici si românii din tară fiindca, vrând, nevrând, oriunde ne-am afla pe suprafata Terrei, mii de fire invizibile ne leagă de locurile natale, de origine si ne influentează viata de fiecare zi. Este logic să existe idei diferite - atât intre românii din tară cât si cei din diasporă . Numai cine priveste fără discernământ poate gândi alfel. ( A nu se uita ca una este să fii turist intr-o tară si alta să ti castigi esitenta ca emigrant ).
Aceste idei si puncte de vedere trebuiesc facute constructiv, cu bune intentii si intr-un limbaj corespunzător.

Comportandu-ne astfel, contribuim la recunoasterea calitatilor poporului din care provenim, pe când, ignorând aceste atitudini, ne atragem dispretul si marginalizarea din partea străinătătii, după cum cei rămasi in România - care denigrează global diaspora fără temei, prejudiciază spiritul de neam in fata lumii.

Si să nu uităm , cei ce locuim in afara tării, că prin comportamentul nostru pe stradă, la serviciu , in relatiile de zi cu zi, putem influenta si contribui la cresterea prestigiului tării de unde am venit si să dovedim celorlalte comunităti langă care trăim , că avem destule valori morale si intelectuale .

Tinem pumnii sportivilor nostri in cotinuare la EURO 24 , iar steagurile tricolore care le avem la masini si incurajările din aceasta parte de lume le păstrăm si pentru următorul eveniment sportiv - Jocurle Olimpice din Franța.
.......

# 26 iunie - Ziua Tricolorului, 1 Iulie - Ziua Canadei
Simbolurile celor două tări la intrunirile culturale organizate de Grupul de la Obsrervatorul la rubrica Evenimente Culturale
http://www.observatorul.com/events_main.asp

Dumitru Puiu Popescu    6/27/2024


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian