Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002
 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Debut canadian pentru directorul general al ONB, dirijorul Daniel Jinga

Daniel Jinga, director general al Operei Naționale București, își face debutul dirijoral canadian pe 29 iunie, la pupitrul orchestrei Kindred Spirits, în Studioul Glenn Gould al CBC Radio din Toronto.

Concertul va cuprinde Variațiunile simfonice de César Franck în interpretarea pianistului Daniel Wnukowski, Simfonia pe un cântec de la munte de Vincent d'Indy și Simfonia în do major de Georges Bizet.

Glenn Gould Studio care este considerat "bijuteria Centrului Canadian de Radiodifuziune", fiind numit după unul dintre cei mai cunoscuți pianiști clasici ai secolului XX, funcționează ca un centru de excelență pentru spectacole, înregistrări și evenimente canadiene și internaționale.
A fost ales pentru a găzdui acest eveniment pe care Kindred Spirits Orchestra l-a intitulat Beginnings and Endings.

Catalogat drept "un pianist de văzut" de New York Classical Review și "un pianist fermecător" de The Sunday Times, solistul canadian de origine poloneză Daniel Vnukowski a concertat în Europa, America de Nord, America de Sud și Asia în săli de concert prestigioase.

Dirijorul român Daniel Jinga are o activitate bogată prezentând programe muzicale diferite cu numeroase orchestre, în țară și în străinătate. A colaborat ca dirijor invitat, cu Orchestra Filarmonicii „George Enescu” București, Camerata Regală, Orchestra Operei Naționale Cluj-Napoca, Orchestra Simfonică București, Orchestra Operei Naționale București, Orchestra Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” din București, Orchestra „Banatul” a Filarmonicii Timișoara, Orchestra Simfonică Concertissimo, Orchestra Filarmonicii „Moldova” din Iași, Orchestra Națională de Tineret a Republicii Moldova, Orchestra Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța, Camerata „Elite”, „Symphactory Orchestra”.

În ultimii ani s-a remarcat în gale și spectacole de operă precum seria galelor “Trei tenori” susținută cu Orchestra Metropolitană Bucuresti, pe întreg teritoriul României, concertele de gală extraordinare oferite la Tel Aviv, la Washington - Kennedy Center și Viena - Das Muth Concert hall, Viena, reprezentațiile operei “Rigoletto” la Opera Națională București, producţii cu Traviata, Tosca şi Boema pe diverse scene ale ţării, dar şi Romeo şi Julieta de Prokofiev în concert, precum și importantul eveniment al prezentării în concert la pupitrul orchestrei și corului ONB, a operetei “Crai Nou” de Ciprian Porumbescu, la Musikverein Viena.

În anul 2023, Daniel Jinga a mai dirijat spectacolul „Rigoletto” la Opera din Baku, Azerbaidjan și a semnat conducerea muzicală a premierei musicalului „Fantoma de la Operă” de Andrew Lloyd Webber la Opera Națională București.PR Music
Bucuresti
PR Music    6/26/2024


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian