Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
De vorbă cu Gabriel L. Beer, din Maple -Ontario, despre noua lui carte de poezii : Culorile Vietii

- Domnule Gabriel sunteti la a doua carte publicată; prima fiind despre experientele dumneavoastră spirituale, intitulată ''Pieces of Heaven'' si publicată în limba engleză iar acum un volum de peste trei sute de poezii publicată în limba română. Felicitari!
- Vă multumes foarte mult. Sunt de asemenea recunoscător pentru bunăvointa dumneavoastră de
a-mi promova si această carte, prin intermediul ziarului Observatorul si pentru a mă avea din nou oaspetele dumneavoastră.

- Cum v-ati decis să scrieti poezii?
- Scriu poezii încă de când eram licean si încă scriu, fiindu-mi greu să mă opresc pentru că inspiratia nu m-a părăsit încă. Nu cred că a fost o decizie constientă ci ceva ce a venit de la sine. A fost si este, as putea spune, o formă de a spune ceva. Am decis, în final, să-mi public poeziile, considerând că orice simtământ asternut pe hârtie este o mărturie a existentei lui. În ultimii ani am scris foarte mult si o voi face atâta timp cât am ceva de spus.

- Considerati deci poezia un mod de exprimare?
- Consider poezia o modalitate de a expima ceea ce simti, vizavi de orice, nu ceea ce crezi sau gândesti despre ceea te înconjoară. Consider că poezia nu este o fictiune. Poezia este viată pe notele unei muzici necântată. Scrisă sub formă de fictiune îsi pierde muzicalitatea.

- În ce gen de poezie clasificati poeziile scrise de dumneavoastră?
- Am scris si scriu despre orice. Nu mă limitez la un anumit gen, aceasta pentru că eu consider poezia, asa cum am mai spus, arta de a scrie fără a gândi ci a scrie simtind. A simti nu poate fi mărginit de ratiunea noastră, nici măcar de trecerea în nefiintă. Sunt foarte bucuros când cineva citeste o poezie si apoi spune: acesta este genul meu de poezie.

- Culorile Vietii-un titlu foarte interesant. Are legătură cu aspectul copertii?
- Consider coperta la fel de importantă ca si continutul, mai mult, dacă aceasta poate reflecta, chiar si într-o măsură mică ceea ce este în interior înseamnă că si aceasta are sentimentele ei. Într-adevăr, legătura dintre titlu si copertă este sugestivă, poate prea sugestivă, însă consider că în viată nimic nu are culoarea gri, ci numai alb si negru.

- Carte dumneavoastră este împărtită în cinci capitole. Poezii de dragoste, poezii învăluite în tristete, amintiri/omagii, poezii depre lume si oamenii ei si poezii religioase. În care dintre aceste capitole vă regăsiti mai mult?
- As fi nedrept cu mine însumi dacă as spune că mă regăsesc mai mult sau mai putin într-un capitol decât în altul. Ceea ce pot spune cu certitudine este că multi dintre cititorii acestei cărti se vor regăsii în interiorul ei. Pentru mine aceasta este ceva deosebit, pentru că dacă pot scrie ceva în care altii se regăsesc , înseamnă că am atins sufletele lor.

- Puteti să-mi spuneti, cărei dintre aceste poezii îi puteti atribui statutul de preferată?
- Nu as fi sincer spunând că am doar o poezie preferată. Sunt multe. Însă când deschid această carte cu sigurantă preferata mea este poezia.

- Este o carte groasă, cu multe poezii. Cineva ar putea spune că ar fi putut constitui mai multe volume. Aveti intentia să publicati un al doilea volum?
- Nu stiu dacă numărul de pagini sau poezii, în această situatie, ar trebui să fie un criteriu pentru a o numi volum, însă aceasta este o opinie personală. Da, o a doua carte de poezii sau volumul doi este dorinta mea. De fapt lucrez în acest moment la continutul acesteia. Ca si în cazul primei cărti de poezii nu am un număr de poeme pe care as vrea să-l scriu după care să mă opresc. Cum de altfel opritul din scris nu are legătură cu grosimea cărtii. Dar acest lucru este de fapt tot un sentiment, acela de împlinire.

- Vă gânditi să promovati cartea dumneavostră doar comunitătii românesti?
- Distributia cărtii mele este făcută la nivel global. Orice cititor de poezie, desigur de limbă Română, o poate accesa si achizitiona de oriune în lume. Poate fi procurată în toate cele trei formate: e-Book, Paperback si Hardcover. Desigur, bucuria mea ar fi imensă să stiu că, noi românii, am rămas iubitori de poezie. Îmi place să cred că în orice casă trebuie să existe cel putin trei cărti: Biblia, o carte de filozofie si o carte de poezii. Cartea de filozofie pentru căutarea adevărului, Biblia pentru cunoasterea adevărului, si carte de poezii pentru ca biblioteca să fie completă.

- Domnule Gabriel, o ultima întrebare. Vă gânditi să faceti o carieră din a scrie?
- Stiu că pentru orice există un început si că niciodată nu e prea târziu. Pentru mine personal, această carte nu este un început sau un început târziu. Este o continuare a ceea ce am simtit pe culoarele scolii si o continuare a perseverentei de a purta torta sentimentelor, sentimente care cu ajutorul lui Dumnezeu s-au transformat în întelepciunea de a le exprima.

- Vă multumim pentru amabilitatea de a ne răspunde la câteva întrebări referitoare la cartea dumneavoastră si nu numai. Vă dorim mult succes în promovarea acesteia si de asemenea mult succes în continuare cu restul proiectelor pe care le aveti.
- Eu vă multumesc pentru ospitalitatea dumneavosatră si pentru interesul în publicatia mea. Sper să colaborăm în continuare si profit de această ocazie pentru a spune că editorialul dumneavoastră este unul dintre cele mai citite si iubite de noi românii din diaspora. Să ne ajute Dumnezeu!


N.B.
Culorile Vietii- Poezii, by Gabriel L. Beer -poate fi găsita pe Amazon, Google, Barnes & Noble, Google Book.





Observatorul    4/24/2024


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian