Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Prima vizita oficiala in capitala provinciei a echipei diplomatică a Consulatului General al României la Vancouver

La data de 3 aprilie 2024, echipa diplomatică a Consulatului General al României la Vancouver (formată din consul general Gabriel Rotaru și vice-consul general Ștefana Rotaru) a întreprins prima vizită oficială la Victoria, capitala provinciei British Columbia.
Vizita a prilejuit un schimb de opinii cuprinzător pe teme majore de interes comun între România și Canada, cu accent pe aspectele relevante pentru provincia British Columbia.

În cadrul primei întâlniri bilaterale oficiale cu Locotenentul Guvernator al provinciei British Columbia, Janet Austin –care a avut și o dimensiune protocolară–, au fost apreciate relațiile diplomatice foarte bune româno-canadiene, ca state care împărtășesc valori și idealuri comune și se coordonează frecvent în cadrul organizațiilor internaționale, au fost abordate subiecte prioritare pe agenda internațională, în special consecințele globale ale războiului din Ucraina și modalități concrete de cooperare în cadru bilateral și multilateral pentru contracararea amenințărilor de securitate din regiunea Mării Negre, relevanța NATO la 75 ani de la fondare și la 20 de ani de la aderarea României la Alianța Nord Atlantică, precum și importanța intensificării și diversificării relațiilor economice și comerciale ca motor al relației între România și provincie. O atenție specială a fost acordată relevanței intensificării și diversificării cooperării în domeniul economico-comercial și de investiții.

De asemenea, pentru marcarea prezenței oficialilor români, președintele Adunării Legislative a provinciei British Columbia Speaker Raj Chouhan a oferit un prânz de lucru, la care au participat membri ai legislativului, reprezentând diferite formațiuni politice. În cadrul discuțiilor, a fost subliniată importanța dinamizării dialogului politico-diplomatic româno-canadian prin creșterea numărului de vizite și întâlniri bilaterale, a fost prezentată contribuția României în calitate de membru al NATO și al Uniunii Europene, importanța coordonării pe teme de interes comun în cadrul organizațiilor multilaterale, inclusiv pe subiecte precum securitate și apărare, securitatea energetică, schimbările climatice, dar și date relevante privind evoluțiile în domeniul economico-comercial și de investiții.
Alte teme importante au vizat domeniul energetic, IT&C, digitalizare, inovație, și posibilitățile de cooperare între România și British Columbia. Discuțiile au vizat, de asemenea, importanța diplomației parlamentare în paralel cu relevanța comunității româno-canadiană, o comunitate unită, bine integrată, remarcată și apreciată pentru valoarea intelectuală și mai ales aportul adus de aceasta la dimensiunea inter-umană a relației bilaterale.

În cadrul întrevederii cu ministrul de stat pentru comerț Jagrup Brar, oficialii români au evidențiat pe larg domeniile în care România și provincia British Columbia pot coopera, fiind prezentați principalii parametrii care definesc relațiile comerciale actuale și ariile de interes comun în care cooperarea poate fi intensificată. În dialog, au fost făcute referiri la Camera de Comerț Româno-Canadiană din British Columbia, o inițiativă care datează din 2023 și care are potențial în a contibui semnificativ la dezvoltarea relațiilor economico-comericale și de investiții între România și provincie.

În contextul vizitei oficiale, gazdele au oferit un tur al sediului legislativului provincial.
Pentru a marca prezența oficialilor români la Victoria, în fața clădirii Parlamentului provinciei British Columbia, a fost arborat steagul României.


Corespondent
Dorina Aldea- Vancouver





Dorina Aldea    4/8/2024


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian