Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002
 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Tradiția Mărțișorului sărbătorită în comunitatea româno-canadiană din British Columbia

La 1 martie 2024, echipa Consulatului General al României la Vancouver a organizat și participat la o serie de evenimente dedicate sosirii primăverii și tradiției Mărțișorului, una din cele mai frumoase tradiții românești.
Animată de dorința de a oferi o seară românească doamnelor antreprenor, formator de opinie și reprezentante ale comunității romano-canadiene și canadiene din zona metropolitanǎ Vancouver,
Echipa consulatului a găzduit, în seara zilei de 1 Martie, în premieră pe coasta de vest a Canadei, un eveniment dedicat Mărțișorului la care au participat numeroase persoane.

Cu aceastǎ ocazie, dl. Gabriel Rotaru, Consul General, a evocat semnificația tradiției mărțișorului și relevanța transmiterii din generație în generație a valorilor și patrimoniului cultural-artistic și identitar românesc și a oferit, celor prezente, câte un mărțișor, simbol al primăverii purtat în piept și considerat a proteja de spirite rele și a aduce belșug.
Participantele au apreciat inițiativa și au exprimat interesul pentru continuarea seriei de acțiuni circumscrise promovării valorilor, culturii și tradițiilor românești.

În spiritul egalitǎții de gen, la rândul sǎu, dna. Ștefana Rotaru, ministru plenipotențiar în cadrul Consulatului, a subliniat rolul femeii în societate și în perpetuarea valorilor și tradițiilor românești în rândul comunităților de români din afară granițelor țării, sublinind că începând cu anul 2017, sărbătoarea Mărțișorului a fost inclusă în lista elementelor patrimoniului imaterial al umanității UNESCO.
Tot în ziua de 1 Martie, Consulatul general al României la Vancouver a oferit mărțișoare doamnelor și domnișoarelor beneficiare de servicii consulare.

De asemenea, în zilele de sâmbătă și duminică, întreaga echipǎ a Consulatului a fost prezentǎ în rândul comunității, participând la evenimentele dedicate Mărțișorului de către parohiile ortodoxe, Parohia Sf Apostol Nicolae și Prorooc Ilie din Surrey, respectiv Parohia Sfânta Treime din Burnaby/New Westminster, ocazie cu care a transmis gânduri bune participanților și felicitări inițiatorilor!

Mulțumim tuturor celor implicați în generarea și organizarea proiectelor dedicate tradiției Mărțișorului și promovării sărbătorilor românești pe coasta de vest a Canadei!


a consemnat
Dorina Cornelia Aldea - Vancouver

Dorina Cornelia Aldea     3/6/2024


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian