Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2023
Articole Arhivă 2022
Articole Arhivă 2021
Articole Arhivă 2020
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002
 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
„Calea, Adevărul si Viata”

Crestinul astăzi...

Lumea în care trăim este una plină de frământări, aflată sub povara bombardamentului informațional si a crizelor de tot felul, care vin într-o veritabilă avalansă peste oamenii zilelor noastre.
În acest context, crestinul de astăzi are extrem de multe provocări, care-i asediază viata lui crestină.
De aceea, păstrarea identitătii crestine pentru credinciosul acestor timpuri tulburi este esentială în fața nivelărilor ideologice la care este supusă lumea noastră.

Identitatea noastră crestină constă în mărturisirea si trăirea Evangheliei Domnului Iisus Hristos. Având această constiintă, nu trebuie să facem compromisuri când este vorba de credinta noastră. Mai ales că Mântuitorul nostru Iisus Hristos ne spune foarte clar: „Căci de cel ce se va rusina de Mine si de cuvintele Mele, în neamul acesta desfrânat si păcătos, si Fiul Omului Se va rusina de el, când va veni întru slava Tatălui său cu sfintii îngeri” (Marcu 8, 38).
Având înainte aceste cuvinte ale Domnului, în mod sigur crestinul de azi trebuie să fie extrem de atent la capcanele seculariste ale contemporaneitătii în căutare de progres, chiar cu pretul sacrificiului moral, care la scara istoriei nu duce decât la regres si distrugere a civilizatiei si întoarcere la barbarie.

Crestinismul în urmă cu două milenii a transformat lumea, oferind societătii umane un model axiologic ce dăinuie până astăzi. Din nefericire, la începutul celui de al treilea mileniu după nasterea lui Iisus Hristos se încearcă o schimbare a acestui model axiologic printr-o modelare a lumii după concepte tributare unei gândiri neomarxiste, prin care se dorește schimbarea lumii asa cum o cunoastem noi.

Crestinii din estul Europei au trăit experienta comunismului născut din ideologia marxistă si au trăit groaznice persecutii, prin care s-a încercat distrugerea credintei lor. Efectul a fost unul invers decât au dorit ideologii comunismului, si anume, o rezistentă prin credintă la asa-zisa lume nouă, pe care doreau să o edifice promotorii marxismului.
Având acest exemplu contemporan de combatere prin credintă a falselor valori marxiste, creștinul de azi este dator să aprofundeze învătătura ortodoxă a Bisericii lui Iisus Hristos și să arate lumii adevăratele valori prin viața și mărturisirea lor creștină.

Atâta vreme cât viata noastră este ghidată de valorile aduse lumii de Evanghelia lui Domnului nostru Iisus Hristos, nu ne vom pierde identitatea crestină.
Pentru aceasta trebuie să ne ferim de compromisuri de orice tip cu noile tendinte ateizante propuse de spectrul gândirii neomarxiste.

Crestinul de azi, ca si cel de acum 2.000 de ani, este chemat să-I urmeze lui Hristos Care este „Calea, Adevărul si Viata” (Ioan 14, 6).
Mergând pe drumul credintei vom fi sub ocrotirea Mântuitorului nostru Iisus Hristos si nimic si nimeni nu ne va putea abate de la calea cea dreaptă care ne duce la mântuire, pentru că El este cu noi „în toate zilele până la sfârsitul veacului” (Matei 28, 20).
Dr. Stelian Gomboș


https://steliangombos.wordpress.com/

Stelian Gombos    9/25/2023


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian