Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2023
Articole Arhivă 2022
Articole Arhivă 2021
Articole Arhivă 2020
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002
 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Intr-o lume a imaginilor si a aparentelor - libertăti si oportunităti

Viata este un joc pe care învătăm din mers să-l jucăm frumos si serios, nu fără simtul umorului, dar cu responsabilitate.
La început, nici măcar nu cunoastem regulile jocului. Le descoperim treptat, de la ceilalti - care nici ei nu le stiu pe deplin, dar sunt aici ca să ne ajute să le descoperim, învătând unii de la altii.

Si fiecare, din experientele sale, descoperă noi reguli sau noi fatete ale regulilor cunoscute, iar prin aceasta omenirea progresează spiritual, ajungând să joace jocul vietii tot mai mult în cunostintă de cauză.

Stiintele, filozofiile, tehnologiile, culturile diverse, toate formele de cunoastere, ca si practica umană, fac parte din acest amplu joc al vietii care se joacă pe Pământ de mai multe milenii decât se stie.
Instrumentele jocului evoluează odată cu regulile lui si, de asemenea, perceptia publică asupra jocului în sine

Nu toate schimbările sunt întru progres, însă chiar si cele mai nedorite consecinte pot deveni, la un moment dat, repere pentru o evolutie viitoare. Cea mai severă cădere poate da apoi prilejul celei mai frumoase ascensiuni. Credem că fiecare dintre noi a trăit sau a obsevat acest adevăr.

Lumea progresează.
Indubitabil, dacă privim obiectiv si analizăm atent toate elementele care s-au transformat în ultimii ani în viata noastră, vom descoperi că lucrurile s-au schimbat în bine.
Astăzi, speranta de viată este infinit mai mare decât în urmă cu 100 de ani, astăzi nivelul de confort este mult mai bun si, totusi, oamenii sunt tristi, oamenii plâng, oamenii se simt alienati.
Este clar că ceva este în neregulă, e clar că undeva teoriile nu functionează.

Trăim într-o lume a imaginilor, o lume a aparentelor. E simplu, nu avem de ce să ne facem griji, pentru că atunci când există doar aparente, necesitatea pentru esente tari este o simplă reminiscentă a unor vremuri de mult apuse.
Viata e scurtă, iar singurele momente în care omul se bucură cu adevărat de ea apar atunci când e fericit.
De aceea, considerăm că singura datorie a omului este să fie fericit, să îsi trăiască viata la intensitate maximă .
Desigur,există limitări, există constrângeri, însă omul are datoria de a căuta în orice moment fericirea, simplă, cuprinzătoare, dar, totodată, cuviincioasă.
Avem libertăti si oportunităti la care oamenii din trecut nici măcar nu îndrăzneau să viseze si totusi suntem nefericiti.

Fericirea nu prosteste, fericirea nu toceste simturile, fericirea nu anticipează dezastrul.
Ne nastem si existăm pentru a fi fericiti.
Să căutam motive de a fi multumiti, să privim cu discernământ ce resurse si capabilităti fi-zice, intelectuale, afective, avem si cum le putem folosi la înaltă tensiune, onest, perseverent-fiindcă viata este o competitie cu noi însine. Orice om are dreptul să răzbată prin lumea asta, să-si construiască propriul destin, să-si câstige propriile drepturi. Cu sacrificiile la care consimte.

Dumnezeu a înzestrat pe fiecare dintre noi cu capacităti diferite, pe care dacă atât bărbatul, cât si femeia ar sti să si le pună unul în slujba celuilalt, ar avea amândoi numai de câstigat.
Credem mai degrabă în puterea bărbatilor de a realiza, de a ridica o lume din temelii, la fel cum credem în intuitia extraordinară a femeilor, în capacitatea lor de a capta ideile din univers si a le transmite bărbatilor care le pot pune în practică.

Femeia are întelepciunea, bărbatul are bratele si vointa.
E plină istoria de bărbati măreti în spatele cărora, aproape întotdeauna, găsim o femeie inspiratoare. Dincolo, însă, de părerile personale fată de aceste lucruri, atât bărbatul, cât si femeia sunt liberi să-si schimbe rolurile si locurile între ei.
Nu credem că avem destine prestabilite, fie în numele unei traditii fundamentaliste, fie în numele unor prejudecăti milenare, fie prin educatie sau prin lipsa ei.

Ajungem la astfel de reflectii acum, când crestinii au cinstit pe Maria, mama Mântuitorului Iisus, în două mari sărbători apropiate ca dată - celebrând, la 15 August, Adormirea, de fapt Ridicarea la Cer, iar, la 8 Septembrie, Nasterea Maicii Domnului.

In vremurile de azi e nevoie - să medităm asupra vietii si exemplului Preacuratei, "scutul nostru de întărire", să căutăm fericirea, să intindem o mână si o vorbă buna aproapelui, să înlăturăm ura si răzbunarea intre noi oamenii.


Dumitru Puiu Popescu
Dumitru Puiu Popescu    9/25/2023


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian