Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2023
Articole Arhivă 2022
Articole Arhivă 2021
Articole Arhivă 2020
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002
 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Bună ziua, ce mai faceti ?

“Imi pare bine de cunostintă” – primele cuvinte adresate în mod firesc unei persoane ce intră pentru prima dată in viata noastră – au reprezentat dintotdeauna pentru mine o formulă magică, un fel de “sesam” ce deschidea portile unui întreg univers, încă necunoscut, dar plin de promisiuni.

De la strângerile de mână stângace ale copilăriei, când, urmand acestor cuvinte, spuse de obicei în grabă, cu timiditate, cel mai adesea la îndemnul celor mari, se încingea în mod spontan joaca cea mai sinceră si mai înfocată cu proaspăta cunostintă, până la anii plini de idealuri ai adolescentei, când prezentările între tineri puneau bazele unor avântate si romantice zboruri ale imaginatiei, “îmi pare bine de cunostintă” erau silabele ce pecetluiau un fel de legământ, acela al unei prietenii care promitea, cel putin atunci, să fie eternă.

De aici si seriozitatea cu care am tratat întotdeauna această formulă de prezentare, în ciuda simplitătii sale aparente, crezând cu sinceritate că nimic nu este întamplător, cu atât mai putin clipa în care cărarea vietii unei alte fiinte omenesti se împleteste cu cea proprie.
Nu am putut rosti niciodată aceste cuvinte cu usurătate, cu indiferentă, sau urmărind un anume scop, ci dimpotrivă, de fiecare dată cu emotia unei noi descoperiri, menite să îmi îmbogătească viata.

In vârtejul secolului 21, constat însă că din ce în ce mai des aceste cuvinte sunt rostite cu superficialitate, în grabă, poate chiar si cu iritare. Asaltati de imaginile lumii virtuale pe care tehnologia le construieste mereu în jurul nostru, nu mai avem disponibilitate să facem loc în universul noastru pentru fiinte reale.

La urma urmei, undeva, în adâncul nostru, suntem constienti că acea primă strângere de mână înseamnă că acceptăm să devenim responsabili pentru aceea nouă fiintă din viata noastră, că devenim responsabili de felul în care relatia noastră va evolua.
Si, cum orice relatie, de orice natură, familială, profesională etc., cere în primul rând timp – timpul, marele absent al secolului – ne retragem speriati de noul angajament ce ni se cere si căruia simtim poate că nu îi putem face fată asa cum ne-am dori.
Rezultatul – însingurarea, tristetea, deprimarea.

“Imi pare bine de cunostintă” – o mână întinsă către ceilalti.
Să redăm acestor cuvinte întregul lor potential si desăvârsirea originară a misiunii lor.Toronto/
Eliza Ghinea
Eliza Ghinea     8/20/2023


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian