Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Lumea Culorilor - Florile Prieteniei

Incepând din 2011, la propunerea UNESCO, Adunarea Generala a ONU a aprobat ca data de 30 iulie să fie declarată ca Ziua Internațională a Prieteniei, în ideea că „prietenia între popoare, culturi și oameni poate inspira eforturile de pace”. Prima persoană care a dorit să propună o zi a prieteniei a fost afaceristul american Joyce Hall, care în 1910 a lansat pe piață, cărțile poștale Hallmark, dar prin anii ’30, aceasta și-a pierdut din popularitate deoarece acțiunea de a trimite căști poștale devenise o obligație socială susținută de promovarea comercială agresivă. O a doua inițiativă în această direcție a avut-o in 1998 Nane Annan, soția fostului secretar-general al ONU, care a propus ca personajul de desene animate Winnie the Pooh să devină ambasadorul ONU al prieteniei. Este ziua în care, indiferent de etnie și de sex, se leagă conexiuni și empatii.
De regulă pentru prietenie se oferă flori iar acestea sunt oferite cadou tuturor oamenilor mai mult sau mai puțin apropiați și pentru toate ocaziile. În limbajul florilor culorile prieteniei sunt mai degrabă galbene și portocalii, iar pentru a crea armonie se pot asocia cu o culoare complementară: violet-albăstrui. Pentru o prietenă sau pentru un prieten, este potrivit un buchet colorat, de preferință cu flori precum iriși, trandafiri galbeni, frezii sau chiar margarete, dar trandafirii galbeni sunt mesagerii perfecți.
Oamenii își exprimă iubirea în multe moduri, dar cel mai comun în toate culturile din întreaga lume este oferirea trandafirului. Trandafirul este un simbol al legăturii personale și al legăturii dintre două persoane, dar nu fiecare trandafir înseamnă același lucru. În funcție de culoarea florii oferite, semnificația este alta. De foarte multe ori, un buchet de flori se oferă ca o declarație de dragoste, dar există și multe ocazii în care florile sunt oferite cadou în semn de prietenie și de apreciere.
Trandafirul galben este semnul universal al prieteniei. Culoarea galbenă este considerată nuanța veseliei și a vieții, la fel ca prietenia în sine. Trandafirul galben este cadoul perfect pentru prieteni acesta exprimând recunoștința pentru prietenie. Cândva se spunea că trandafirii galbeni semnifică gelozia, însă în cultura modernă, această conotație negativă a fost înlăturată și în prezent ei se oferă ca semn de prietenie, simpatie și respect. De altfel, prin aspectul lor luminos trandafirii galbeni transmit o stare de bine aducând zâmbetul pe fața oricui !
Trandafirul roșu se oferă pentru exprimarea dragostei, acesta reprezentând culoarea pasiunii și a romantismului. Trandafirul alb se oferă când e nevoie să te împaci cu cineva, deoarece acesta este simbolul purității și al păcii, dovedind astfel că ești o persoană inimoasă și cu bune intenții. Trandafirul roz se oferă cu ocazia unei noi relații, acesta reprezentând feminitate și dragostea în devenire. In sfârșit, un trandafir portocaliu reprezintă prietenia și pasiunea, iar prin oferirea lui se arată într-un mod distractiv intențiile romantice.
In unele ocazii, în semn de prietenie și apreciere se oferă floarea soarelui, crizanteme și iriși. Un buchet cu floarea soarelui semnifică durabilitate, așa cum ne dorim să fie o relație de prietenie. Crizantemele simbolizează amiciția, astfel ca pot transmite urări de bine, apreciere și respect. Un buchet de flori cu iriși transmite un mesaj de încredere reciprocă.
Când oferi flori unei prietene sau unui prieten, important este ca acea persoana să se recunoască în acel buchet de flori. Dar iată care este potrivit specialiștilor, limbajul perfect al florilor : pentru prietenie și atașament, hortensii și trandafiri galbeni ; pentru o prietenie prețioasă, iriși ; pentru delicatețe și încredere, frezia ; ca semn că ești un prieten minunat, crizantemele ; pentru admirație, garoafe roșii ; pentru loialitate, margarete. Florile care simbolizează prietenia, apropie oamenii de mii de ani. Se spune că adevărata prietenie nu constă în numărul de prieteni, ci în valoarea și devotamentul lor.
Frank Crane spunea că „Un prieten este acel cineva în compania căruia îndrăznești să fii tu însuți !”
Sărbătoriți prietenia cu cei apropiați. La Mulți Ani, dragi prieteni!

arh. Ion Constantinescu, Toronto





arh. Ion Constantinescu    7/31/2023


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian