Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002
 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană: „La Summitul de la Vilnius va fi aprobată o nouă generație de planuri de apărare NATO”

Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat, într-un interviu acordat emisiunii „Observator” a postului de televiziune Antena 1, că, la Summitul Alianței de la Vilnius (Lituania), va fi aprobată „o nouă generație de planuri de apărare în NATO”, denumite generic „planuri regionale de apărare”.

Înaltul oficial a precizat că aceste planuri „sunt împărțite în trei zone geografice: o zonă nordică, o zonă centrală și o zonă sudică, din care fac parte Marea Neagră și Marea Mediterană.”

„Este o veste foarte bună pentru România, reconfirmă valența multiregională și rolul pivot al țării noastre la confluența unor zone de mare importanță strategică pentru NATO și pentru Uniunea Europeană.

Este o schimbare profundă a modului în care ne pregătim pentru eventuale situații neplăcute. Vorbim de mult mai multe trupe ale țărilor NATO arondate către comandanții militari NATO în caz de criză, conflict sau, Doamne ferește, ceva mai sever”, a explicat Mircea Geoană.

El a punctat că, potrivit noilori planuri regionale de apărare, „țările NATO vor pune la dispoziția comandanților Alianței undeva spre 300.000 de militari gata să intervină, echipați, pregătiți.”

În marja Summitul NATO de la Vilnius, care se va desfășura între 11 și 12 iulie 2023, Mircea Geoană, alături de Secretarul General Jens Stoltenberg, vor avea întâlniri bilaterale cu președintele SUA, Joe Biden, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, premierul australian, Anthony Albanese, cel neo-zeelandez, Chris Hipkins, precum și cu premierul Japoniei, Fumio Kishida.

Secretarul General Adjunct al NATO va prezida reuniunea miniștrilor de externe din Republica Moldova, Georgia și Bosnia- Herțegovina, precum și ceremonia semnării, de către țările baltice, a unui protocol de asociere în domeniul apărării antirachete comune.

De asemenea, el va participa, alături de premierul canadian Justin Trudeau, la ceremonia de semnare a unui memorandum care vizează înființarea unui centru de excelență în domeniul securității climatice.

Pentru mai multe informații accesați Twitter, Facebook, Youtube și LinkedIn.

Comnuicat de presă    7/10/2023


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian