Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2023
Articole Arhivă 2022
Articole Arhivă 2021
Articole Arhivă 2020
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002
 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Calatorii in weekend -Muzeul din Markham, nord de Toronto

Ce poti face intr-o duminica ploioasa de aprilie mai ales daca ai copii, nepoti sau pur si simplu esti pe post de babysitter?
Muzeul din Markham va asteapta cu portile deschise. Este situat intre statia de Go train Markham si Mount Joy, la 9350 Markham Rd, la nord de 16th Ave.

Muzeul beneficiaza de o curte enorma, un adevarat parc ce se intinde pe 25 de acri, un fel de muzeu al satului, cu case vechi restaurate, o fierarie, o moara, o biserica, o mica tipografie, un grajd si sopron pentru carute, chiar si o locomotiva si un vagon scapate de la casare.
Bisericuta poate fi inchiriata pentru ceremonii religioase, iar pavilionul-gradina este disponibil pentru "garden parties".
Muzeul ofera la fiecare trei ore un tur organizat sub conducrea unei persoane informate, care, tinand cont de compozitia grupului, expune istoria acestor case pe intelesul tuturor.

In muzeu exponatele se schimba cam la sase luni, expozitiile cu diverse tematici fiind alimetate dintr-un mare depozit ce adaposteste mobilier, vase, obiecte caznice de tot felul, albume si jurnale, tesaturi - toate donate de urmasii pionierilor si deschzatorilor de drumuri in Canada, Ontario.
Un capitol special il constitue instructia scolara: sunt aici cateva bancute de lemn, ca pe vremea copilariei noastre in Romania, aliniate in fata unui "tablou negru" cu creta si carpe de sters. Copiii pot juca rolul de elevi dar si de profesori.

La etaj se afla material usor de modelat, un fel de plastilina din care copiii pot construi cladiri, modela vase sau animale.
Tot aici se gasesc sute de bucatele de lemn, placute "Keva", special taiate si slefuite pentru a nu rani manutele constructorilor, care se intrec in a ridica turnuri, castele efemere ca acelea din carti de joc, fantani adanci si chiar o Acropola cu Partenonul ei.
Parte din programul ce incurajaza creativitatea copiilor sunt si "over night stays" pentru "Scout groups".

Alte subiecte inetresante sunt: triburile de indieni nativi - felul lor de viata si activitatile lor; dezvoltarea zonelor miniere si de exploatare a zacamintelor subterane, prezervarea vietii animale si a zonelor verzi, a apelor de supratafata cat si subterane, mijloace de deplasare pe suparfetele inzapezite ale nordului Onatrio.

Printre evenimentele speciale ce au loc la muzeu se numara: Winterfest - februarie; o intreaga saptamana de acivitati oferita familiilor in martie - March Break; Applefest - un weekend in septembrie; Scaryfest - tarziu in octombrie.
Arhiva muzeului ofera poze ale cladirilor vechi si orasului Markham in secolul 19 si 20, pagini de istorie si arheologie celor ce sunt interesati in genealogie si istorie locala, jurnale, corespondenta privata, acte de proprietate, de casatorie si nastere a unor locuitori, parte dintre ei mari personalitati ce au contribuit la dezvoltarea regiunii.

Muzeul ofera vizitatorilor anual membership cu beneficiile de rigoare, ca si abonamente familiale pe un intreg an.
Incepand din luna mai, este o placere sa te plimbi pe stradutele satului improvizat in sptele muzeului, unde isi gasesc habitatul multime de pasari locale sau migratoare, gaste isi plimba bobocii abia ieisti din ou, iar robini cauta in pamant hrana lor preferata, ramele. O livada de meri se infiripeaza de cativa ani si se lucreaza continu la reabilitarea altor cateva cladiri vechi din lemn.
Gasiti in Markham un muzeu si o gradina ce merita sa fie vizitate atat de copii cat si de adulti.


Mariana Popa,
Mariana Popa,     7/4/2023


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian