Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2023
Articole Arhivă 2022
Articole Arhivă 2021
Articole Arhivă 2020
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002
 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Ziua Independentei SUA

Prin Ziua Independenței se sărbătorește adoptarea oficială, pe 4 iulie 1776, a Declarației de Independență, document care certifică aparitia Statelor Unite ale Americii ca stat unic.
În momentul semnării, Statele Unite erau formate din 13 colonii aflate sub autoritatea regelui George al III-lea al Angliei.

Istoria precizează că relatiile tensionate dintre colonii și metropolă, privind taxele ce trebuiau plătite Angliei, au fost motivul principal care a produs această revoltă.
Întreaga situatie creată a fost considerată, la momentul respectiv, o formă de tiranie deoarece colonistii, desi plăteau impozite Coroanei Britanice, nu aveau niciun reprezentant în Parlamentul britanic.
Astfel, guvernatorul Virginiei, Thomas Jefferson, a propus un sistem de federalizare a Imperiului Britanic în care normele emise de legislativul unei colonii (Congresul) să aibă aceeasi putere cu legile Parlamentului de la Londra.
Propunerea a fost refuzată si ca o măsură de sigurantă, Regele a suplimentat forțelor militare ale Coroanei în colonii pentru a preveni o rebeliune.

În iunie 1776, a fost creat un comitet format din cinci persoane care au redactat Declarația de Independentă oficială. Documentul, redactat aproape în întregime de Jefferson, cu câteva amendamente formulate de John Adams si Benjamin Franklin, a fost adoptat pe 4 iulie de Congres.
Pentru contributia pe care au adus-o la crearea națiunii americane, Jefferson, Washington, Adams, Madison, Franklin si Hamilton au fost numiti „părinții fondatori“ ai Americii.

Ziua națională a Statelor Unite ale Americii este sărbătorită cu mare fast, încă din trecut.
Astfel, în 25 iulie 1776, locuitorii din Williamsburg (Virginia) si-au manifestat bucuria indepedentei în fata britanicilor cu o paradă militară si salve de tun.
Evenimentele legate de acest proces de schimbare a politicii si a guvernării s-a propagat si în anii ulteriori.
La 4 iulie 1777, locuitorii din Philadelphia au organizat o serbare populară cu artificii, paradă, muzică si salve de tun.

Oficial, Ziua Independenței a fost serbată în 1781, după ce a fost proclamată printr-un act legislativ, în statul Massachussetts.
Pentru amplificarea semnificatiei evenimentului, americanii obisnuiesc să cânte melodii iz patriotic, “Star Spangle Banner”, fiind unul dintre ele. Versurile au fost scrise de către Francis Scott Key, în timpul războiului din 1812 si a fost numit, ulterior, imn național.Mitel Popa
Mitel Popa     7/4/2023


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian