Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Parohia Ortodoxă Română Sfântul Nicolae are o nouă locație în Ottawa

12 februarie 2023, Ottawa, ON, Canada - Comunitatea ortodoxă română din Ottawa este încântată să anunțe inaugurarea Bisericii Ortodoxe Române Sfântul Ierarh Nicolae situată la adresa 4699 Bank St. Noul lăcaș de rugăciune este printre foarte puținele construcții în stil brâncovenesc din America de Nord. Reprezentative pentru acest stil arhitectural, cunoscut și sub denumirea de stil românesc sau valah renascentist, sunt Catedrala Patriarhală și Palatul Mogoșoaia din București sau celebra mănăstire Hurezi, înscrisă de UNESCO pe lista Patrimoniului Mondial.

Sfințirea apei, binecuvântarea noii biserici și Sfânta Liturghie Arhierească au fost oficiate sâmbătă 11 februarie de către Prea Sfințitul Andrei - Episcop de Cleveland și Episcop Vicar al Episcopiei Ortodoxe Române din America și Canada - în prezența unui sobor format din 10 preoți, un diacon, precum și a 200 de membri ai comunității românești din Ottawa.

Finanțarea construcției bisericii și a cumpărării terenului s-au făcut prin generozitatea membrilor fondatori, ctitori și donatori, precum și printr-un credit la Banca Ucraineană din Canada. Pe lângă valoarea spirituală nemăsurată, comunitatea a creat și o valoare monetară importantă, biserica fiind evaluată în prezent la 2.8 milioane de dolari canadieni. Consiliul parohial mulțumește tuturor celor care s-au implicat pe parcursul celor aproape 40 de ani în dezvoltarea comunității ortodoxe din Ottawa și în susținerea financiară a acestui proiect de construcție.
„A fi fondatorul unei astfel de biserici are o semnificație atât spirituală, cât și culturală, deoarece prin contribuția noastră aducem în Ottawa, alături de credința noastră in Iisus Hristos și un crâmpei din eleganța, rafinamentul și structura sufletească a românilor”, a spus părintele paroh Daniel.

Primul pas spre ridicarea noului lăcaș de rugăciune s-a făcut în 2010 prin cumpărarea terenului din sudul capitalei naționale a Canadei. Planul bisericii în stil brâncovenesc a fost propus de arhitectele Luminița Șerbănescu și Gabriela Condruț din Ottawa. În ciuda restricțiilor datorate pandemiei COVID-19, construcția propriu-zisă s-a realizat într-un an și jumătate.

Clădirea combină in mod unic un stil arhitectural tradițional cu materiale de construcție moderne și cu cele mai înalte standarde de protecție și accesibilitate. Biserica aderă la cele mai recente reglementări pentru protecție împotriva cutremurelor și a uraganelor, e prevăzută cu lift și rampe de acces, și are o sală comunitară spațioasă. Împlinirea visului de a ridica o biserică ortodoxă reprezentativă pentru comunitatea românilor din Ottawa se datorează, în primul rând, dedicației și participării directe la acest măreț proiect a preotului paroh Daniel Banu și a întregii sale familii, precum și implicării, dăruirii și perseverenței membrilor comitetelor de construcție și finanțare.

Misiunea Bisericii Ortodoxe Române Sfântul Ierarh Nicolae este de a oferi un mediu cald și primitor în care fiecare să se poată conecta cu Dumnezeu și cu membrii comunității. Slujitorii sfântului lăcaș se angajează să împărtășească învățăturile credinței ortodoxe române, să ajute oamenii să crească în călătoria lor spirituală și să păstreze valorile culturale românești în regiunea capitalei naționale a Canadei.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați stnicholasottawa.ca sau să sunați la (613) 404-
8412.

Despre Parohia Ortodoxă Română Sfântul Ierarh Nicolae

Parohia Sfântul Ierarh Nicolae din Ottawa aparține de Episcopia Ortodoxă Română a Americii, cu sediul la Vatra Românească, 2535 Gray Tower Road, Jackson, Michigan, SUA. Părintele Daniel Banu a fost numit preot paroh al Bisericii Ortodoxe Române “Sf. Ierarh Nicolae” din Ottawa în anul 2003, când a emigrat în Canada împreună cu familia.

Istoria parohiei începe în anul 1980 când, odată cu creșterea în Ottawa a numărului de imigranți români, au început să se oficieze, la marile sărbători, slujbe în capela Bisericii Anglicane Sf. Paul și apoi la Biserica Anglicană “Înălțarea Domnului” de pe 253 Echo Drive din Ottawa. Prima misiune s-a format în 1986, în jurul comitetului alcătuit din John Zaharia, Nicolae Pora, Corneliu Constantinescu, Lawrence Gafenco, Prof. Ilie Popescu, Sergiu Cioiu, Gabriela Gref Innes, Rodica Saghbini, Ada Popescu si Angele Comnene. In prezent, Parohia Ortodoxă Română Sfântul Ierarh Nicolae este susținută de un număr de peste 100 de familii la care se adaugă și mulți colaboratori și voluntari.

###

Contact
Liviu Pene, Președintele Consiliului Parohial
Biserica Ortodoxă Română Sfântul Ierarh Nicolae
info@stnicholasottawa.ca


Nota Observator,

Vezi imagini de la Sfințirea si Binecuvântarea noii biserici la rubrica Evenimente





Doina Tibu    2/16/2023


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian