Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Piata Imobiliară - Iunie 2022, in Toronto si imprejurimi

Condițiile pieței imobiliare din zona Greater Toronto (GTA) au continuat să evolueze ca răspuns la costurile mai mari ale împrumuturilor. Similar rezultatelor din aprilie, vânzările din mai 2022 au scăzut lunar și anual. În schimb, înregistrările active la sfârșitul lunii mai au crescut de la o lună la lună și de la an la an. Condițiile de piață mai echilibrate au oferit cumpărătorilor mai multă putere de negociere. Drept urmare, în timp ce prețurile de referință și medii ale caselor au crescut substanțial față de anul trecut, prețurile de vânzare au înregistrat o tendință mai scăzută de la o lună la lună.

„Creșterile ratelor ratei Bank of Canada, inclusiv majorarea cu 50 de puncte de bază de la 1 iunie, afectează cumpărătorii de case pe termen scurt. Există acum un aspect psihologic în care potențialii cumpărători așteaptă un preț scăzut. Acest lucru va continua probabil pe parcursul verii. Cu toate acestea, pe măsură ce cumpărătorii de locuințe se adaptează la costurile mai mari ale împrumutului, cererea de locuințe va fi susținută de șomaj extrem de scăzut, locuri de muncă vacante ridicate, venituri în creștere și imigrație record'', a declarat președintele TRREB, Kevin Crigger.

GTA REALTORS a raportat 7.283 de vânzări prin sistemul MLS al TRREB în mai 2022 - în scădere cu 38,8% față de mai 2021 și cu nouă la sută față de aprilie 2022. Numărul de noi înregistrări în mai a fost similar cu nivelul de anul trecut și a crescut cu o lună- pe bază de peste lună. Cu vânzările în scădere și tendința noilor înregistrări de a crește ușor, numărul de înregistrări active a crescut de la an la an cu 26%.

Condițiile de piață au rămas suficient de strânse pentru a susține un preț mediu general de vânzare de $1.212.806 pentru mai 2022, reprezentând o rată anuală de creștere de 9,4%. Indicele de referință compus din MLS Home Price a crescut, de asemenea, de la an la an cu 23,9%. De la o lună la lună, ambele valori ale prețurilor au fost mai scăzute, reflectând condiții de piață mai echilibrate.

''Tendințele prețurilor observate în ultimele trei luni - atât în ceea ce privește moderarea ratelor anuale de creștere, cât și recentele scăderi de la o lună la lună - sunt în conformitate cu prognoza TRREB pentru 2022. După un început de an puternic, rata actuală s-a înăsprit ciclul a schimbat dinamica pieței, mulți potențiali cumpărători de locuințe punând achiziția în așteptare. Acest lucru a dus la un echilibru mai mare pe piață, oferind cumpărătorilor mai multă putere de negociere'', a declarat analist-șef de piață TRREB Jason Mercer.

Raportul pieței condominiale
Vânzările de apartamente în condominiu au rămas puternice din punct de vedere istoric în T1 2022. Condițiile de piață ale vânzătorului au rămas în vigoare, prețul mediu de vânzare crescând cu peste 20 la sută de la an la an. Greater Toronto Area (GTA) REALTORS® a raportat 7.932 de vânzări prin sistemul MLS® al TRREB în T1 2022 – o scădere de 15,6% comparativ cu rezultatul record din T1 2021 de 9.399 de vânzări.
„Apartamentele în condominiu reprezintă un segment cheie de piață în GTA.. Mulți cumpărători la prima casa văd apartamentele ca un punct de intrare accesibil în piata imobiliara. La celălalt capăt al spectrului, apartamentele oferă o alternativă de lux pentru multe familii. De asemenea, este important de menționat că apartamentele deținute de investitori în condominiu au reprezentat o sursă importantă de sursa de proprietati pentru închiriere în ultimul deceniu”, a declarat președintele TRREB Kevin Crigger.

Ratele ipotecare curente sunt:
Împrumut „A”:
Fix 4,59% pentru asigurați
Fix 5,09% pentru convențional
Variabila 2,80% pentru asigurati
Variabila 3,30% pentru neasigurati

Inchiriere 5,24% fix
3,45% variabil
Rata principală 3,70%
Rata de calificare 5,25%
Rată eligibilă Rată contractuală + 2% (oferte „B”)
Următorul curs stabilit de Bank of Canada este pe 13 iulie 2022

Împrumut „B”:
Creditarea „B” - Rata începe de la 5,09%
Independent - extrase de cont de 6 până la 12 luni
Credit rău/învinețit
Proprietăți de închiriere
Propunere de consumator existentă sau anterioară
SIN incepand cu 9
Fără punctaj minim de semnalizare

Împrumut „C”:
Rata începe de la 6,45% *
Nu este necesară nicio documentație

Liliana Usvat Agent Imobiliar
Homelife Eagle Realty In. Brokerage
Tel 416-708-7454


www.mathematicsmagazine.com
www.ucbooksale.com
www.lilianausvat.com
www.myereservation.com/





Liliana Usvat     6/10/2022


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian