Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Ziua Internațională a Trandafirului Roșu

Există tot felul de sărbători ciudate, care nu prea se ştie exact după ce criterii au fost stabilite, dar este cert că ele au scopul de a sensibiliza oamenii în diferite probleme ale vieții. Jurnaliştii de la Le Figaro au făcut o listă cu cele mai bizare Zile Internaţionale ; una dintre acestea este și Ziua Internaționala a Trandafirului Roșu, o sărbătoare de tip funny care se celebrează pe 12 iunie. De mii de ani se cunosc numeroase povești despre trandafirul roșu. Primele dovezi ale existenței lor se regăsesc în picturile și textele din Grecia Antică, unde trandafirii roșii erau asociați cu povestea tumultoasă de dragoste dintre zeul Adonis și zeița Afrodita. Legendele mai spun că cel dintăi trandafir roșu a răsărit din sângele lui Adonis și astfel, a devenit un simbol al dragostei, chiar și după moarte. In Evul Mediu Timpuriu (între 500 și 1000 d. Hr), trandafirul roșu a fost asociat cu sângele pe care Iisus l-a vărsat pe cruce când a fost răstignit, de această dată fiind vorba despre iubirea pentru Dumnezeu și lucrurile sfinte. Conform Cărții Recordurilor Guiness trandafirii sunt cea mai veche specie de plante crescută în scop decorativ, romanii de exemplu se știe că îi foloseau pentru a decora clădirile și mobila, sau creând covorașe din petale. Se spune că marele înţelept Confucius avea peste 600 de cărţi despre modul de îngrijire a trandafirilor.

Trandafirii rosii au fost legati si de conflicte armate de-a lungul istoriei. Cel mai bun exemplu în acest sens este faimosul “Război al celor doua Roze” (1455–1485), purtat între susținătorii Casei de Lancaster și cei ai Casei de York pentru tronul Angliei ; numele acestui război își are originea în formele și culorile blazoanelor celor doua familii importante: Roza roșie de Lancaster și Roza albă de York. Trandafirul roşu este în prezent și simbolul Angliei fiind purtat în ziua de „St. George”, dar și al Statelor Unite declarat de Roland Reagan la 20 noiembrie 1986 ca emblemă florală; despre această floare, în America se cântă peste 4.000 melodii.
Toată lumea știe că un buchet deosebit cu trandafiri roșii este varianta perfectă prin care îți poți declara sentimentele în fața persoanei iubite. Indiferent că e vorba despre Valentine’s Day, 1-8 martie, o aniversare sau chiar o nuntă, aceste flori pot scoate pe oricine din încurcătură. Dar cum a ajuns trandafirul roșu să reprezinte un simbol atât de puternic în zilele noastre?

Trandafirul roșu nu este o floare oarecare, este cel mai căutat, fiind unanim recunoscut drept regina tuturor florilor, iar prin nuanțele sale ne putem deschide inima, pentru că el simbolizează iubirea pasională și frumusețea, prin intermediul lui putându-se transmite cu ușurință mesajul "Te iubesc" ! Se găsește în zeci de nuanțe de roșu și într-o mulțime de forme. Roșul deschis simbolizează o iubire profundă, iar nuanțele mai închise pot semnifica sentimente neîmpărtășite. In timp ce roșul aprins este asociat cu masculinitatea și vigoarea bărbătească, roșul închis sugerează feminitate, mister și seducție ! Numărul lor transmite și un mesaj în funcție de împrejurări; de regulă se oferă un număr impar, dar… se poate oferi și un număr par. Un trandafir semnifică dragostea la prima vedere, doi trandafiri se oferă când sentimentele de iubire încep să prindă contur, ajutându-te să spui: “M-am îndrăgostit de tine!”, sau… pentru a cere iertare. Cinci trandafiri pot fi oferiți unui prieten, iubitei sau oricărei alte persoane căreia vrei să-i transmiți aprecierea ta. Zece sunt sinonimi pentru o cerere în căsătorie, exprima aprecierea profundă față de destinatar și un alt mod de a spune “Te apreciez pentru ceea ce ești!”, 50 de trandafiri sunt expresia iubirii necondiționate, 100 de trandafiri reprezintă un gest de devotament, fie în iubire, în prietenie sau într-o relație profesională.

Tuturor ne plac trandafirii pentru că sunt flori elegante. Este bine să obișnuim să-i alegem cum trebuie atunci când vrem să facem un cadou, pentru a nu risca să transmitem un mesaj nepotrivit, mai ales dacă nu știm ce înseamnă numărul lor. Cu această ocazie, eu ofer ziarului OBSERVATORUL, 100 de trandafiri roșii !

Toronro/ iunie 2019






arh. Ion Constantinescu     6/11/2019


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian