Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Living Coral – Culoarea anului 2019

Compania Pantone din New York, SUA este autoritatea internaţională în domeniul culorilor. Specializată în producţia de lacuri şi vopsele, stabileşte începând din anul 2000, în fiecare an, culoarea favorizată în industriile modei, obiectelor decorative şi produselor cosmetice, făcând analize în domenii precum design, film, gastronomie, modă, artă şi divertisment, şi în ceea ce priveşte materialele, turismul, sportul şi tehnologia. Dacă în 2018, Institutul Pantone s-a inspirat din cosmos şi a ales Ultravioletul drept culoarea anului, pentru 2019 compania s-a orientat spre misterele oceanului şi a numit Living Coral drept nuanţa în trend, o nuanţă de portocaliu-piersică, uşor aurie (Pantone 16-1546), o culoare ce contrastează puternic cu ultravioletul întunecat şi mohorât. Culoarea a apărut deja pe podiumurile de modă, mobilă, cosmetică şi la nivel online, încă din anul trecut.

Laurie Pressman - vicepreşedintele Pantone preciza că alegerea acestei culori „este o reflecţie şi un simbol a ceea ce se întâmplă în cultură la un moment dat”, „influenţa din acest an fiind a mediului înconjurător”, şi a descris culoarea Living Coral ca o „nuanţă care animă şi este plină de viaţă, cu irizaţii aurii care energizează şi atenuează uşor”, „simbolizează nevoia de optimism, pasiunile care aduc bucurie şi dorinţa de exprimare jucăuşă”, făcând aluzie la nuanţele din ocean, la recifele de corali care adăpostesc şi susţin viaţa marină şi care din păcate... începe să dispară. "Această culoare efervescentă fascinează ochiul şi mintea ; aflat în centrul unui ecosistem intens, „Living Coral evocă felul în care un recif de corali este un adăpost pentru o diversitate de alte culori". Alegerea acestei culori este una îndrăzneaţă, pentru că o regăsim cel mai mult în modă dar şi în amenajările interioare.

Living Coral, culoare caldă, solară și veselă, a fost deja pusă în aplicare de către makeup artişti şi stilişti atât la nivel de hairstyle cât și la nivelul machiajului. Cel mai potrivit mod de a purta această culoare este prin îmbrăcămintre, rochii cu talie înaltă, pulovere cu guler, fuste plisate, bluze în culori pastelate. Pentru bărbaţi culoarea anului se poate regăsi în tricouri, pulovere, eşarfe, batiste de buzunar, şosete, sau... huse de telefon. Pentru machiaj, Living Coral este o culoare perfectă pentru a fi purtată de doamne şi domnişoare pe buze, pe pleoape şi chiar pe unghii, Pantone alegând deja 10 produse de makeup care pot binedispune în fiecare zi.

In amenajările interioare, Living Coral se potriveşte atât în interioarele moderne, cât şi în cele clasice sau de inspiraţie orientală ; o modalitate ușoară de a integra această culoare strălucitoare într-o cameră sunt textilele, aceasta putându-se regăsi în perne pentru accent, cuverturi, covoraşe, draperii, perdele, tablouri, obiecte decorative, lumânări, veselă, o veioză, rame foto, aşternuturi de pat, sau câteva piese mici de mobilier plasate dispersat în cameră precum o canapea, un fotoliu. Cu mult curaj... se poate vopsi unul sau doi pereţi în această culoare corai care este potrivită atât în amenajarea spaţiilor de zi ca livingul şi bucătăria, cât şi în amenajarea dormitoarelor, camerelor pentru copii şi a băilor. Toate acestea, aduc o nuanţă de proaspăt şi o atmosferă călduroasă şi primitoare în locuinţă. Rafinate combinaţii cromatice se pot obţine alăturând culoarea Living Coral cu alb, cu nuanţe unturii şi lăptoase, sau în combinaţii cu bleu, cu albastru, cu turcoaz, cu verde olive, cu nuanţe de bej şi cappuccino, în final obţinându-se un efect wow !

In ultimii 5 ani, culorile stabilit e de Pantone au fost : 2018 - Ultraviolet, 2017 - Greenery, 2016 - Roz Cuarţ & Albastru seren, 2015 - Marsala, 2014 - Radiant Orchid. Culorile alese anual de Institutul Pantone au influenţat de fiecare dată dezvoltarea de produse şi deciziile de cumpărare în industria modei şi a designului interior şi industrial.
Doamnelor şi domnişoarelor, în acest an 2019, ca să fiţi la modă… purtaţi o nuanţă de Living Coral.

Tuturor cititorilor Observatorului, le urez un an 2019 bogat, optimist și plin de culoare!






arh. Ion Constantinescu, Toronto    1/13/2019


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian