Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Romļæ½nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestinć
Note de carierć
Condeie din diasporć
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouć
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastrć
Traditii
Limba noastrć
Lumea īn care trćim
Pagini despre stiintć si tehnicć
Gānduri pentru Romānia
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivļæ½ 2024
Articole Arhivļæ½ 2023
Articole Arhivļæ½ 2022
Articole Arhivļæ½ 2021
Articole Arhivļæ½ 2020
Articole Arhivļæ½ 2019
Articole Arhivļæ½ 2018
Articole Arhivļæ½ 2017
Articole Arhivļæ½ 2016
Articole Arhivļæ½ 2015
Articole Arhivļæ½ 2014
Articole Arhivļæ½ 2013
Articole Arhivļæ½ 2012
Articole Arhivļæ½ 2011
Articole Arhivļæ½ 2010
Articole Arhivļæ½ 2009
Articole Arhivļæ½ 2008
Articole Arhivļæ½ 2007
Articole Arhivļæ½ 2006
Articole Arhivļæ½ 2005
Articole Arhivļæ½ 2004
Articole Arhivļæ½ 2003
Articole Arhivļæ½ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Calendarul

,,Timpul este o noțiune abstractă pe care o deducem prin schimbările(mișcările)produse lucrurilor,, ERNEST MACH,,

Originea cuvīntului,,calendar,,īl vom găsi īn termanul latin,,Calender,,care īnseamnă ,,registru ,,care derivă din cuvīntul vechi ,,calendae,,prima zi a lunii romane.,,Calendarul hebdomadar,,s-a stabilit pe baza deservirii fazelor lunii și datează din mileniul al II-lea ī.Hr.
Anul era īmpărțit īn trei anotimpuri de către patru luni.Babilonienii foloseau calendarul de 12 luni care aveau ,alternativ cīte 29 și 30 de zile.Calendarul īn limba ebraică se numește,,Luah,,.

Īmpărțirea timpului s-a făcut după un calcul bazat pe mișcarea lunii și a soarelui. Luna Nouă este elementul component important īn privința măsurării timpului. Romulus a adoptat anul etrusc de 304 zile īmpărțite īn zece luni. Hinduși din zona Indiei au calendarul lor ,indienii au calendarul Keli Yugo;La Nepalezi calendarul īncepe īn 20 oct.879; Bengalezi ,au calendarul sultanului Alauddin Shah.Chiar și Francezi au adoptat calendarul după Revoluția Franceză. Numai Pompilius a adăugat anului lunile Januarius și februarius. Calendarul Iulian a fost introdus de Iuliu Caesar īn anul 46 ī.e.n Acesta avea 365 zile īmpărțit īn 12 luni,cu un an bisect .Calendarul Gregorian a fost stabilit de Papa Gregorie al XII īn febr.1582.Acesta are 365,242503 zile.

Cunoaștem două categorii de zile-care nu le vom găsi īn calendarul actual papal și nici īn cel păgīn.
Timp de 2000 de ani ,īn lumea occidentală timpul a fost stabilit de același ciclul de șase zile pe săptămīnă. Din timpurile cele mai vechi au existat confuzi īn calcularea timpului.
Fără mișcare, timpul nu poate fi calculat
.Calendarul universal din contemporanitate se bazează exclusiv pe rotația soarelui. Lunile și Săptămīna au fost stabilite complet arbitrar.El se diferențiază total de calendarul lunii-solar, stabilit īncă de la crearea lumii. Expresia,,lună,,-moonth,,provine de la mișcarea lunei.Calendarul biblic se bazează pe mișcarea din natură, de la ani la luni ,la zile –incluzīnd săptămīnile-toate au la bază ,,mișcarea,,.De aici pornește și confuzia īntre ,,calendarul modern,,și cel antic. Calendarul actual are un ciclu săptămīnal continuu, pe cīnd Calendarul Creatorului măsoară fiecare lună īn funcție de mișcarea lunei. Calendarul modern este un calendar solar care īși īntemeiază anul pe durata de timp necesar pentru ca pămīntul să se rotească īn jurul soarelui.
Ziua are la bază un calcul care se bazează pe timpul care durează pentru pămīnt o rotație completă:24 de ore. Īn calendarul modern, săptămīnile și lunile nu se bazează pe nimic īn natură.E bine de precizat că fără mișcare , timpul nu poate fi măsurat:de la ani la luni,de la săptămīni pīnă la zile ...toate sunt calculate pe acelaș criteriu al mișcării.

Īmi permit să arunc o privire retrospectivă asupra numeroaselor CALENDARE apărute de-a lungul miilor de ani, precizīnd scopul lor unic : īmpărțimrea (calcularea) cīt mai corectă, mai logică a perioadelor de muncă și odihnă, fie că e vorba de o religie sau alta. Īn antichitate ,,mișcarea lunei,,era factorul determinant pentru īntocmirea calendarului.
Aflăm din Scriptură că ,,luna nouă,,este perioada īntre o Lună Nouă și alta. Metoda de īmpărțire a timpului se baza pe o īmpărțire naturală-zile,luni,ani. Īnaintașii noștrii acordau o mare importanță Īnceputului de lună.
Īn acea zi –de īnceput de lună,munca era interzisă.Acest fapt este subliniat īn Biblie. Iată un termen,,zilele de tranziție,, care se păstrează și azi īn Astronomie, dovadă că și īmpărțirea modernă a timpului īși are sursele tot īn Biblie.Luna Nouă īncepe cu un ciclu de patru săptămīni, iar luna nouă este următoarea zilei de tranziție. Luna este o veche metodă de diviziune a timpului, ceea ce vom observa la Calendarele Julian,cīt și la cel Gregorian (calendarul modern).Conform Observatorului Naval al Statelor Unite ale Americii, o lunație durează 29,5 zile.

Așa dar unele luni au 29 de zile, iar altele au 30 de zile. Lunile Noi nu au nici o zi corespondențe īn calendarul Gregorian, ale cărui luni calendaristice nu sunt legate de nimic din natură. Calendarul Gregorian solar are diferite zile de lucru: scurte, week-end, zile de săptămīnă naționale. Calendarul internațional Constant –cunoscut și sub numele Calendarul Internațional Perpetual, Planul Cotswort, Planul Eastman, Calendarul cu luni egale. Acesta a fost gīndit și creat de Moses B Cantworth, prezentat īn 1923 drept calendar cu 13 luni a cīte 28 de zile. Se bazează pe Calendarul Pozitivist publicat īn 1849 de filosoful August Contel. Denumirile lunilor Mose,Homer,Aristotel,Arhimede,Caesar...!

Fiecare lună īncepe cu Prima zi și se sfīrșește Sīmbăta.Fiecare an īncepe cu Dumineca . Calendarul Internațional e stabil.Cotsworth se bazează pe Calendarul solar al reformei prezentat de Mose B.Kotsowert-prezentat īncă īn 1902 care a devenit calendarul adaptat de majoritatea țărilor.
Trebuie recunoscut faptul concret al funcției internaționale , a păstrării unei legături, a coordonării timpului pe īntregul Glob, īntre toate țările, popoarele lumii indiferent de credința religioasă a popoarelor respective.
Interesele pe plan internațional privind comunicările, calculele comerciale și nu numai acestea sunt unele din avantajele adoptării CALENDARULUI INTERNAȘIONAL.

Īn preajma ANULUI NOU CALENDARISTIC doresc tuturor OAMENILOR de BINE
PACE , SĂNĂTATE, BELȘUG





Paul Leibovici    1/1/2019


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian