Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Iz de primăvară

Desi nu puteam vorbi ȋncă despre primăvară, soarele de afară te ȋmbia la o plimbare ȋn natură. Lăsat ȋn voia unei exuberante de moment, am hotărât să-mi petrec o jumătate de oră ȋn parcul orasului.
Asa că, păsind agale pe una dintre aleile betonate, m-am lăsat invadat de razele căldute ale soarelui, care ȋmi mângâiau nu numai fata dar si sufletul. Mergând fără o tintă anume, ȋmi imaginam metamorfoza ce avea să cuprindă ȋn curând toată natura.
Câteva insecte timide ȋncercau să se dezmurtă după perioada lungă cât stătuseră chircite prin cine stie ce crăpături. Ceva mai departe, o albină căuta cu insistentă o floare din care să extragă ceva nectar si polen. Pe o crengută , o veverită mică ȋsi făcea toaleta. Cu lăbutele firave ȋsi freca botisorul iar din când ȋn când se oprea, asculta, privea atentă ȋn jur si apoi, ȋsi continua ritualul. Dar, usor –usor razele soarelui au invadat-o si pe ea făcând-o să renunte la toaletă si cu ochii ȋntredeschisi se lăsa ȋn voia căldurii care o ȋnconjura tot mai mult. Numai lătratul unui bot de cătel care o descoperise si se agita nervos sub pom, a făcut-o să tresară si să se avânte pe o creangă mai ȋnaltă, de unde ȋncerca să-si supravegheze adversarul. Pe semne că obisnuită cu astfel de ȋntâmplări, a reusit repede să treacă de la ȋngrijorarea ce o cuprinsese la ȋndeletnicirea ei de până atunci. Se oprea din când ȋn când, se apleca privind nepăsătoare spre cătelul care se agita nervos, după care, văzând că nu există nici un pericol si-a văzut linistită de ale ei.
Zâmbind, m-am ȋndepărtat agale spre una dintre băncile de pe alee, pentru a-mi odihni putin picioarele bătrâne, care de la o vreme ȋncepuseră să-mi confirme vârsta. Gândul mă purta spre zilele călduroase ale verii. Mă vedeam deja ȋn grădina casei, printre trandafirii si celelalte flori ale sotiei, ȋn mijlocul cărora ea ȋsi petrece aproape tot timpul.
Un râs puternic, bărbătesc, m-a smuls din melancolia ce mă cuprinsese, aducându-mă ȋn realitate. Undeva lateral, doi bătrâni voiosi nevoie mare, asezati pe o bancă ȋsi povesteau vrute si nevrute, ȋntâmplări vesele din viata lor sau altele auzite aiurea, după care se porneau pe râs ca doi adolescenti. Curios, mi-am găsit un loc pe o bancă alăturată, fiind amator să aflu ȋntâmplări hazlii.
-Ai auzit mă, azi dimineată la radio , chestia aia cu invazia rusilor ?
-Să nu spui că au intrat rusii la noi !
- Stai linistit ! Asta spuneau si ei, că rusii nu vor intra la noi fiindcă le este frică.
-Ei drace ! Cum asa ?
-Păi, bine ! Se spune că sunt de-a dreptul speriati să intre ȋn România, fiindcă ȋsi strică tancurile prin gropile de pe soselele noastre si apoi pofta noastră de fier vechi s-ar putea să nu le mai lase nici bucată de metal pe ele.
-Esti nebun, mă !
Un hohot de râs a ȋncheiat povestea. Cu atâta poftă râdeau, că mai-mai să izbucnesc si eu ȋn râs. Nu am putut să nu zâmbesc, ȋn ȋncercarea de a nu da impresia că ciulesc urechile la discutia lor. Iată si un dialog sănătos, mi-am zis. Cei doi bătrânei sugubeti, mi-au arătat si o altă fată a dialogului. Rupti de problemele care ne-au măcinat ȋn ultimii ani, găsiseră o metodă de refulare, o iesire din politicul nociv care ne-a intoxicat ani de -a rândul ȋntreaga viată.







Andrusa R. Vătuiu     5/18/2015


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian