Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Subiectiv : De la una la alta

Când afară e un ger de se crapă pietrele si sunt vorbe c-o să fie si mai râu, nimic nu e mai confortabil decât să stai în casă cu o cească de cafea fierbinte în fată, cercetând pe rând canalele televizorului în căutarea unui program mai interesant.

De data asta norocul mi-a adus în fată pe doctorul Oz ce si-a început programul vorbind despre „Regresia Vietii Trecute” Având ca învitată o tânără femeie suferind de o anumită fobie încă din copilărie, supusă unui tratament hipnotic, a dezvăluit amintiri dintr-o viată trecută cu amănunte veridice ce ar fi datat cu un secol în urmă.

Asta m-a făcut să-mi amintesc de o situatie asemănătoare de pe la mijlocul anilor 1960 când am dat de un articol în ziarul Scânteia (ori poate România Liberă ) ce-a umplut aproape în întregime o pagină. Era relatarea unei întmplări petercute în Italia si descrisă cu amănunte si fotografii. Lucram pe atunci în grupul de tehnologi a inginerului Oniga de la Uzinele Semănătoarea si la pauză ne-am strâns cu totii în jurul lui, citind si comentând acest articol:
„Un grup de tineri la o petrecere, au hotărât la un moment dat să asiste la o demonstratie de hipnoză. O fată s-a oferit ca mediu si fiind indusă în starea hipnotică, spre uluirea generală, fata a început să vorbească o limbă necunoscută. Cineva a venit cu un tape-recorder si au înregistrat întregul ei monolog. Banda a fost ascultat de fata respectivă dar nu a putut explica despre ce era vorba. Apoi a fost plimbată printre ligvisti până ce a ajuns la un profesor specializat în limbi antice si acesta a spus că limba era de natură sanskrită si fata a relatat că a fost o printesă din antichitate.”

În zilele noastre se vorbeste tot mai mult despre reincarnare, sunt multi acei care au început să creadă în acest proces, dar surprinzător pare să fie faptul că dovezile unor experimente stiintifice par să confirme existenta reincarnării. Bunăoară, psihiastrul Ian Stevenson de la Universitatea din Virginia a investigat relatările a peste 2500 de copii care sustin că î-si amintesc viata trecută. In una din cărtile sale „Twenty Cases of Reincarnation” Stevenson a cercetat relatările unor copii cu unele persoane decedate ale căror istorii de viată se identifică cu cele relatate de copii. Mai mult decât atât: multe din defectele de nastere, birthmarks sau cicatrice verificate din recorduri medicale, autopsii sau fotografii ale celor decedati sunt identice cu ceea ce copii si-au amintit din viata trecută. Desigur că multi oameni de stiintă resping energetic sustinătorii acestor teorii încrecând să aducă dovezi si argumente care să contrazică ca neplauzibilă orice încercare ce invocă teoria reincarnării.

Printre cei defăimati de specialisti este si doctorul Daniel Amen, un psihiatru si specialist în tulburările cerebrale si însusi Dr.Oz, pentru că în programele lui de televiziune popularizează păreri si informatii neaprobate de forurile medicale. Dr.Amen a introdus o nouă utensilă în diagnosticarea debiliătilor nervoase numită „Single Photon Emission Computed” (SPEC) tomography, folosită deocamdată numai în clinicile lui. Acest psihiatru, Amen, a fost deasemeni invitat de doctorul Oz să analizeze cazul tânărei femei despre care am vorbit mai sus. In SPECUL realizat înaintea hiponozei, imaginea era statică prezentând un singur punct luminos; în cel din timpul transei, imaginea reflecta o constelatie de puncte luminoase în miscare, ceea ce doctorul Amen le-a identificat drept vâltori ale activitătii cerebrale. Doctorul Oz le-a califica drept semne ale „Suferintei”

Într-una din experimentele sale, dr, Amen a supus un grup de soareci unui tratament drastic cu flori de visine. Reactia soarecilor la aceste flori a fost de rejectie, simulând groaza. Generatii după generatii ale acestor soareci au mostenit aceasi rejectie, manifestând groaza în apropierea florilor de visine. Convulsile, fobia, frica lor transmisă din generatie în generatie pare a fi efectul mostenit dintr-o experientă neplăcută a unor predecesori îndepărtati ce nu poate fi uitată sau eradicată în timp.

Experimentul acesta dezvăluit într-o portiune a programului doctorului Oz, m-a făcut să gândesc la implicatiile ce le poate avea asupra societătii umane, dacă am fi supusi unui examen asemănător. Ne nastem în mediul familiar înconjurati de părinti, rude, vecini si prieteni cu care împărtăsim existenta noastră, succesele si deceptile pe care le avem, bucurii si necazuri si mai ales subscriând total la conceptiile si misconceptiile fiecăruia dintre noi. În mărunta noastră lume înconjurătoare am desprins faptul că unii erau tigani, altii jidani, boangheni, turci, greci, rusi si asa mai departe. Am primit notiuni să ne ferim de unii, să derâdem pe altii si maturizându-ne, am început să constatăm că în fapt, nu tot ce-am învătat de-acasă s-a potrivit cu realitatea. Aici, în societatea Canadiană, este remarcabil faptul că deosebirile dintre natii, religii si culoare au devenit nesemnificative, aproape invizibile, mai ales la tinerele generatii, copii si nepotii nostri. Dar nu acelasi lucru se întâmplă si în alte locuri.

Numeroase generatii de copii în Africa si Orientul Mijlociu au fost educati încă de la înfiintarea statului Israel să urască si să se răzbune pe evrei si pe toti acei ce s-au înfiltrat în spatiul, cultura, religia si modul lor de-a trăi. Asa cum am văzut în experimentul doctorului Amen, Fobia este transmisibilă din generatie în generatie, fapt ce explică astăzi ingrijorătoarele adeziuni ale unor tineri la terorismul propagat de ISIS prin televiziune, internet si Utub Profitând de slăbirea prestigiului American în lume, datorită lipsei de vointă a presedintelui American de-a riposta decisiv evenimentelor de pe platforma internatională, fortele reactionare ale celor ce vor să readucă în lume dictatora rosie, războiul rece si terorismul international, au renăscut ca o plagă ce pare că a împânzit intreaga lume. E si mai îngrijorător faptul că si în rândurile noastre au apărut o multime de apologisti si pacifisti ce măresc confuzia generală. Lupii pândesc din umbră iar turma lipsită de cioban e împrăstiată în dezordine. În amalgamul pregătirilor pentru noi alegeri, e greu de identificat din multime o figura sublimă, ca ceea a lui Hristos, care să îndepăteze norii, să ne unească si să ne arate calea.

Avem minti remarcabile: doctori, oameni de stiintă, ingineri, masinării si descoperiri ingenioase, stăpănim adâcurile cerului si oceanelor, dar în ciuda tuturor acestor bogătii, suntem săraci în linistea noastră de-a ne urma zilele în pace. Dar în ciuda tuturor amenintărilor, stim că în final Ratiunea, Dorinta de Libertate si Pacea vor birui.


Toronto / Martie 2015




David Kimel    3/15/2015


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian