Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Lumea Culorilor ; Albastru - Culoarea fericirii

Adunarea Generală a celor 193 de state membre ale Organizaţiei Natiunilor Unite a stabilit în 28 iunie 2012 că în fiecare an, în 20 martie, să se sărbătorească Ziua Internatională a Fericirii. Initiativa a venit din partea micului regat budist himalaian Bhutan, prima tară care a adoptat un nou sistem de măsurare a progresului national, adoptând în statisticile oficiale ''Fericirea Natională Brută'' preferând-o termenului de „Produs Intern Brut”; de mentionat că micul stat Bhutan si-a dublat speranta de viată, a făcut importante schimbări în domeniul infrastructurii si a reusit să-si integreze aproape toti copiii în sistemul educational.

ONU a luat această măsură pentru a încuraja guvernele să ia în considerare starea de bine a cetătenilor, să nu-si mai concentreze eforturile doar pe cresterea economică, si să comemoreze această zi prin activităti educationale, prin seminare si conferinte. În acest an 2015, Ziua Internatională a Fericirii este abia la al treilea an în care este sărbătorită. Organizatia Natiunilor Unite a decis să promoveze evenimentul si printr-o piesă renumită, cântecul devenind si imnul neoficial al evenimentului. Cântecul Happy interpretat de Pharrell Williams s-a transformat într-un fel de imn al sărbătorii, interpretul fiind desemnat si ambasador al Fundatiei Natiunilor Unite. Acest cântec, nominalizat si la Oscar, este inclus pe coloana sonoră a filmului de animatie "Despicable Me 2", si a ajuns anul trecut pe primul loc în topurile muzicale din 20 de tări, si asa Pharrell Williams a decis să folosească succesul piesei sale pentru a promova initiativa Organizatiei Natiunilor Unite.

Potrivit psihologilor, culoarea fericirii este albastru. Albastrul este culoarea apelor adânci si a cerului senin, este o culoare relaxantă ce induce un sentiment de calm si liniste. Albastrul scade tensiunea arterială si reduce senzatia de foame! Conform codului culorilor, albastrul simbolizează unitate, armonie, încredere, sigurantă si ordine. Se spune că dacă îti colorezi o casă în albastru, sigur ajungi la astfel de concluzii si efecte asupra ta; sunt suficiente argumente în sustinerea ideii că între culoarea fericirii si casă albastră este o legătură indisolubilă, albsatrul oferind prin multutudinea de nuante diferite, efecte de calmant, relaxare, vibratii si energizante.

Albastrul este adesea folosit în zugrăvirea băilor, ca urmare a analogiei cu apa, dar este frecvent utilizat si în dormitoare. Albastrul poate fi folosit ca o culoare predominantă, intensă ori pal, sau ca accente, culoarea fericirii putându-se regăsi în culoarea perdelelor, a corpurilor de iluminat, sau în diverse obiecte de artă. O podea albastră permite realizarea unui decor în combinatii de gri si ocru auriu. În camerele foarte luminoase un albastru pastelat da un aer plăcut încăperilor. Este de retinut că în baie merg tonuri tari, iar pentru dormitor ideale sunt variantele dulci, pastelate sau în combinatii simple. Designerii sugerează diverse combinatii de mare efect, precum portocaliu si albastru, dar mai ales combinatia clasică - asocierea între culoarea fericirii si alb care este binevenită în special pentru bucătărie, efectul fiind acela de curat, simplu, ordine si confort.

În calendarul ONU există deja aproximativ 120 de zile internationale. Ziua dedicată ''fericirii mondiale'' coincide cu Ziua internatională a Francofoniei, sărbătorită anual în Canada în 20 martie prin diverse manifestări de promovare a limbii franceze. Pe data de 20 martie este marcat si ajunul echinoctiului de primăvară din emisfera nordică, dar si Nowruz, Anul Nou la iranieni. Într-un mesaj transmis de secretarul Natiunilor Unite Ban Ki-moon cu ocazia primei Zile Internationale a Fericirii, acesta sublinia faptul că „Fericirea poate avea diferite semnificatii pentru oameni. Dar toti putem cădea de acord asupra unui lucru: acela că fericirea înseamnă să lucrăm împreună la încheierea conflictelor, la eradicarea sărăciei si a altor conditii regretabile în care foarte multi dintre semenii nostri trăiesc”.


Richmond Hill / On






arh. Ion Constantinescu.    3/12/2015


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian