Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Florin Piersic

O rază de faimă a Bacăului purtată de ziua actorului Florin Piersic la Bucuresti

27 ianuarie e zi fără timp, castă si încercuitoare ca un inel de nuntire, binevenită ca o bunătate în chivotul înnoirilor culturii nationale, zi a răsăririi razei de genialitate în viată de prunc ursit a ajunge cel mai mândru si iubit actor român. Teatrul, cinema-ul, Florin Piersic sunt nume inversabile infinit în ordine, pentru arta actoriei românesti urcată, în această triadă, la valoarea uniformă cu iubirea!

Pe 27 ianuarie 2015, ziua aniversară a nasterii actorului Florin Piersic a fost sărbătoare natională cu finalitate lăuntrică pentru atâtia oameni câti, dacă ar vota, ar alege presedintele! Sunt pline de rosu cele două tipuri de calendar al românilor, religios si laic, sunt pete rosii cu firave raze negre, calendarele înădusite de atâta solemnitate involutivă si zile libere, de stat degeaba, dar calendarele sufletului românesc sunt pline de o singură culoare, culoarea iubirii. Cu ea e scrisă ziua nasterii actorului Florin Piersic.

Când este vorba de Florin Piersic, e o lipsă generală de contrazicere între români, rară dacă nu unică din motive fără sfârsit de contre. Iubirea are proprie genialitate, se descoperă în sine, se dezice de intuitionisti si logicieni, dar se afirmă si apără singură, trăieste din meritul si din viata ei, nu este în zei, zeii sunt în ea, are o complectitudine care îi dă fiintă, altfel nu e iubire, e părere de iubire. În aceasta se explică de ce si cum de este atât de iubit actorul Florin Piersic! Fireste, mult din ce tine de duhul artei atrage iubirea pentru actorul Florin Piersic, dar e si un ceva al omului Florin Piersic, dincolo sau dincoace de actor: nu are pe caracter scoarte ursuze, pe minte aburi de erou olimpian, în gestică alură de statuie…! Nu! Fără să aibă niciunul dintre aceste acoperisuri de aur falsificat, Florin Piersic străluceste ca soarele!

De aceea, de ziua sa, în zorii anului 2015, interpreta de muzică folclorică Maria Salaru, cu gingasii „bobocei” de la Bacău au pornit în zorii împlinirii necrezutei vârste a artistului, din depărtatul Bacău, nenins de o lună si-acum asternut pe alocuri cu zăpadă cenusie, la Bucuresti. Cu flori de la inima lor pe care n-o deschid decât voisia si iubirea inocentă curată, fără gândul datului la schimb pe ce poate rămâne neîmbolnăvit în om, si nu rămâne, până la sfârsit: spiritul!

Jucau la Palatul Copiilor din Bucuresti mirabilii actori Florin Piersic si Medeea Marinescu în piesa „Străini în noapte”. La sfârsitul spectacolului au izbucnit în scenă „boboceii” de la Bacău, întocmai astfel: ca boboceii! Ei si profesoara care i-a luminat ca să încvoltească frumos înaintea explodării în floare, interpreta Maria Salaru, adorabila artistă Medeea Marinescu, înflăcăratul public, au cântat maestrului sărbătorit „La multi ani”. Un fluviu de sentimente s-a revărsat în sala de spectacol prefăcută estuar al lui. Înlăcrimat, Florin Piersic a strâns în brate si la piept „boboceii! În acea singură clipă vibra iubirea toată a lumii. O astfel de clipă aruncă din ea tot ce e accesoriu îmbrătisării. Ea nu trebuie să fie decât o concizie a trăirilor inimii si asta a fost!

„Boboceii” de la Bacău si Maria Salaru au fost primiti cu multă curtenie de Florin Piersic si cu mare mirare de o mare de spectatori care, iată, când nici nu s-a gândit cineva, au aflat că la Bacău sunt copii ce cresc atât de frumos sufleteste, iar Bacăul însusi are în ei soli ce duc frumos, curat, cu sinceritate fără umbre, dragostea lui pentru actorul Florin Piersic, pentru actrita Medeea Marinescu, pentru teatrul românesc darnic de bine sufletesc tuturor.

În urmă cu un an, aceiasi copii si aceeasi sentimentală profesoară, interpreta de muzică folclorică Maria Salaru, au omagiat-o întocmai de gingas pe actrita Medeea Marinescu la ziua ei de nastere, 27 mai, sărbătorită pe scenă la Bacău în aceeasi reprezentatie, „Străini în noapte”.

Iată o uriasă, rară si romantică exclamatie a iubirii, într-un scurt refren de glasuri cristaline. Si iată, Bacăul, a cărui vestire mai cunoscută în lume e supărarea, duce într-o seară aniversară de ianuarie, la Bucuresti, un mesaj ce poartă în el măretia sensibilitătii moldovenilor din aceste locuri. Si iată cât de frumos au purtat la destinatie acest mesaj „boboceii” si „florăreasa” lor, căci ei, desi nu au fost trimisi de către nimeni decât de propria inimă, au aprins o rază de faimă a Bacăului în Bucurestiul care, la rândul său nu întoarce decât prin artisti iubirea!


(aurel.vzgheran@yahoo.com)





Aurel V. Zgheran    1/29/2015


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian