Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Nevoia de recunostintă .

In Canada, intreaga Confederatie a sărbătorit, pentru prima dată in acelasi timp, “Ziua Recunostintei” in 1872 si s-a fixat ca aceasta să fie, in fiecare an, in a doua zi de luni din luna octombrie.
Pe lângă unele manifestări publice – parade, iesiri in mijlocul naturii dacă vremea permite, Ziua Recunostintei rămâne o sărbătoare de familie, în care oamenii isi împodobesc casele cu flori de toamnă, servesc la masă curcan si plăcintă cu dovleac si se bucură de schimbarea culorilor vegetatiei, de ultima strălucire de frumusete înaintea sezonului rece.

Manifestări deosebite au avut loc din vechime, in fiecare toamnă, la multe popoare pentru a celebra recoltele imbelsugate, a aduce multumiri si a-si exprima recunostinta fată de Pronia Divină si de cei care au contribuit la obtinerea acestor roade.

Cu timpul, sărbătoarea a căpătat, in Nord-America sensul mai larg, de “Zi a Recunostintei” in general, pentru binefacerile primite, pentru sănătate si prosperitate, statornicindu-se si fixându-se intr-o zi anume pentru o intreagă tară.

Cum putem noi astăzi să percepem această zi si ce-ar putea stârni ea în constiintele noastre de români si de imigranti ?
Ca imigrant, fiecare dintre noi reface, într-o măsură mai mare sau mai mică, traseul primilor pelerini, confruntându-ne cu dificultătile supravietuirii în climatul Lumii Noi, iar când primele roade incep să apară, nu se poate să nu se nască măcar un gând de recunostintă si multumire pentru sansa oferită de a o lua de la început.
Binefacerea este, în fond, un dar, nu de fiecare dată meritat de cel care îl primeste, asa cum multumirea si recunostinta reprezintă răspunsul la un act de generozitate.
Nu spunem că noua tară îl copleseste pe imigrant cu daruri, ci doar că îi deschide o usă pentru o nouă viată.

Mai apoi, in fiecare dintre noi, ca români, stăruie, speram, chiar dacă uneori superficial, o mentalitate crestină si agrară, asa incât o asemenea sărbătoare, înteleasă în profunzimea ei, n-ar putea decât să ne umple inimile de bucurie si să devină cu adevărat si sărbătoarea noastră, sarbătoarea noului acasă, o sărbătoare traditională.
Cu acest prilej - si nu numai - să fim adânc recunoscători si să multumim lui Dumnezeu pentru că existăm, pentru sănătate, pentru impliniri, pentru reintregirea familiilor noastre, pentru depăsirea momentelor dificile ale vietii, a bolii, a necazurilor si să ne rugăm pentru ajutorul divin atât la nevoie, in momente de incercare, cât si in perioadele de liniste, de bucurie si de satisfactie ale vietii.

Datorăm, totodată, recunostintă tării de unde venim, unde ne-am născut, unde am crescut, unde ne-am format.
Să fim recunoscători si sa multumim celor care au contribuit la formarea noastră, la constituirea experientei noastre de viată, fie ei părinti, profesori, colegi, prieteni.
Să fim recunoscători si sa multumim tuturor celor pe care i-am simtit aproape, celor care ne-au intins o mână la nevoie.
Să fim recunoscători si sa multumim familiilor noastre, inaintasilor nostri care mai sunt lângă noi, memoriei celor care nu mai sunt.
Sa fim recunoscători copiilor nostri, nepotillor, cei care ne bucură cu ajutorul si afectiunea lor.

Cum recunoscători suntem cititorilor, colaboratorilor, celor care ajută, voluntar, ca această revistă si actiunilile intreprinse de ea, să reziste, in ani , vremurilor, valurilor.








Puiu Popescu    10/10/2014


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian