Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Săptâmâna Internatională a Muzicii Noi, editia XXIV

“Organizatorii SIM lansează, deopotrivă profesionistilor si amatorilor, invitatia de a urmări concertele ce se vor desfăsura în Bucuresti si în tară, în perioada 24-30 mai 2014.”
Cu acest cuvinte, compozitorul Dan Buciu, directorul editiei a XXIV-a, anuntă în avancronica sa acest eveniment a cărui orientare este menită să reprezinte arta muzicală românească si internatională, în al doilea deceniu al secolului XXI.

Desigur, fiind vorba de momentul actual al componisticii si interpretării muzicale, nu se ocolesc principii ce fundamentează contemporaneitatea, ideile si tehnicile de creatie impuse de ultima jumătate de veac, cum ar fi serialismul integral, muzica de efect global, aleatorismul, minimalismul. Există deja, de la prima editie initiată de compozitorul Stefan Niculescu, drumuri spre cunoastere definite de simbolul “muzica nouă”, “avangarda muzicală”.

După cum afirma marele dirijor Nicolaus Harnoncourt, în lucrarea sa Limbajul muzical, oamenii primesc muzica pe care o merită. Deci, în continutul acestei “Săptămâni internationale de muzică nouă”, productie a Uniunii compozitorilor si muzicologilor din România, pentru fiecare an, primim mereu actualizată, muzica pe care o merităm, pe care, ascultând-o, în varii modalităti de prezentare-interpretare, putem să o percepem si să o întelegem, atât muzicienii cât si melomanii interesati de o artă a prezentului. Organizatorii Festivalul îsi propun desfăsurarea evenimentelor muzicale pe cicluri de manifestări: „Formatii camerale prestigioase”, „Mari interpreti români de muzică nouă”, „Tinerii muzicieni si muzica nouă”, „Invitati de marcă”, „Mari ansambluri de renume national si international”, „Concerte experimentale”.

Se adaugă manifestărilor Simpozionul „Curente si tendinte în muzica românească si universală după 1990” si un masterclass de interpretare a muzicii noi condus de Andreea Butnaru si Florin Mitrea (cărora li se vor mai adăuga si alti interpreti de mare valoare) care se va desfăsura la UNMB si la Colegiul National de Muzică „George Enescu” din Bucuresti, finalizat printr-un concert de muzică de cameră. Merită apreciată formula elaborată profesional de către grupul condus de Dan Buciu, orientată spre continuitatea noului în artă, manifestare larg apreciată în viata noastră muzicală, dar si pe meridianele muzicii internationale.






Grigore Constantinescu    5/14/2014


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian