Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Pe teme de emigratie : Consideratii umanitare pentru emigrarea părintilor

I: Părintii mei au venit în vizită la mine în Canada. Am înteles că sponsorizarea părintilor este închisă până cel putin în noiembrie 2013. Ne întrebăm dacă ar fi posibil să aplicăm pentru ca părintii să primească aprobarea si viza de a rămâne în Canada pe baze umanitare. Credeti că o astfel de aplicatie ar avea succes?

R: Probabilitatea ca părintii să aplice sub motive umanitare din interiorul Canadei a fost discutată chiar din momentul când ministrul imigratiei, Jason Kenney, a anuntat stoparea sponsorizării părintilor si introducerea asa-numitei super-vize pentru părinti. Autoritătile au contemplat probabilitatea aparitiei unor multitudini de aplicatii de acest gen. Si au avut dreptate: din momentul introducerii super-vizei, foarte multi părinti sositi în Canada au aplicat pentru rezidentă din interiorul Canadei, pe motive umanitare. Fenomenul a prins proportii, astfel încât recent, ministrul a emis un buletin oficial prin care ofiterii de imigratie sunt instruiti cum să analizeze astfel de cazuri. Probabil, majoritatea aplicatiilor vor fi refuzate. Bineînteles că fiecare caz trebuie analizat pe baza circumstantelor proprii si nu în general. Atunci când părintii solicită rezidenta pe motive umanitare si de compasiune (H&C), ofiterii de imigratie trebuie să analizeze următoarele:
 Existenta vreunei modificări în circumstantele părintilor, după data când a încetat primirea aplicatiilor de sponsorizare pentru această clasă, în noiembrie 2011;
 Intre timp, au primit acesti părinti vreo viză de vizitator, viză multiplă de vizitator sau o super-viză?
 S-a schimbat ceva în situatia părintilor, de la data primirii unei astfel de vize (de vizitator)?
 Au primit acesti părinti, în această perioadă, o extindere a vizei de vizitator în Canada si ce s-a schimbat în situatia lor de la data extinderii, pentru justificarea unei astfel de cereri?
 Care sunt, în general, greutătile pe care le au părintii care sunt afectati de oprirea procedurii de sponsorizare a lor / stoparea primirii aplicatiilor de sponsorizare?
 Greutătile întâmpinate de acesti părinti care cer aplicarea acestei exceptii de la regulă, pentru motive umanitare, sunt în mod semnificativ mai mari fată de greutătile întâmpinate de toti părintii care sunt în aceeasi situatie pentru că nu pot fi sponsorizati?
Toate circumstantele vor fi luate în considerare. Un rol important îl vor avea circumstantele care diferă fată de greutătile întâmpinate de absolut toti părintii care sunt în aceeasi situatie. Deci, în concluzie, va fi foarte greu să demonstrezi ca situatia ta este diferită fată de situatia altor mii de părinti, care vor să fie sponsorizati si să fie cu copiii lor în Canada. Greutătile întâmpinate ar trebui să fie, într-adevăr, foarte neobisnuite, disproportionate si care nu ar fi în mod normal suportabile, pentru a obtine o aprobare pe aceste baze.

I: Un prieten de-al meu a venit în Canada, dar nu a stat prea mult si s-a întors în România. După 3 ani a aplicat pentru cetătenie si acum mi-a mărturisit că este investigat pentru o aplicatie falsă. Nu înteleg la ce se referă si ce înseamnă acest lucru?

R: Prietenul dvs. s-ar putea să aibă necazuri mari din acest motiv. De foarte curând, ministrul imigratiei a anuntat faptul că, de trei ani, departamentul de imigratie a lansat o ofensivă contra celor care aplică pentru cetătenie, dar care de fapt nu se califică. După cum stim, prima conditie este ca persoana care aplică să fi locuit în Canada, fizic, cel putin trei ani în ultimii patru, înainte de aplicatie.
Sunt investigati aproximativ 11.000 de persoane din cca. 100 tări, care ar încerca să obtină cetătenia fraudulos. Departamentul de imigratie a identificat deja în jur de 3.100 persoane care au obtinut cetătenia bazată pe dovezi false si s-au luat măsuri pentru revocarea cetăteniei. In acelasi timp, sunt investigati cca. 5.000 de indivizi care au fabricat dovezi că si-au mentinut rezidenta, desi sunt multiple indicii că ei trăiesc în alte tări decât Canada. Datorită acestor investigatii, s-a revocat rezidenta a 600 rezidenti si au fost refuzate 500 aplicatii pentru cetătenie, acolo unde aplicantii nu au avut dovezi că au locuit fizic în Canada. In paralel, a început procedura de revocare a cetăteniei a cca. 600 persoane care au obtinut-o în mod fraudulos. Aproximativ 1.800 persoane si-au retras cererea pentru cetătenie, stiind probabil că nu au nici o sansă să o obtină. Investigatiile nu se opresc aici, consecintele fiind, în unele cazuri, de-a dreptul dramatice!

Mihaela Boeriu este consultant certificat în imigratie şi practică în acest domeniu din 1993. Puteţi trimite întrebările dvs. pe adresa de e-mail: mihaela@cgsconsultants.com
Răspunsurile date sunt generale şi nu cuprind toate detaliile unui caz specific, pentru care ar fi bine să consultaţi un specialist în emigraţie canadiană.


CANADA IMMIGRATION - CGS CONSULTANTS INC.
PROFESSIONALISM & INTEGRITY
Firma de consultanta practicând în domeniul de emigratie si cetatenie canadiana, cazuri de emigrare în categoria "skilled worker", cazuri de întregire a familiei (sponsorizari), viza pentru oameni de afaceri, viza de vizitator, permis de lucru, permis de studii, refugiati.
De asemenea facem traduceri si notarizari.
Pentru informatii, va rugam contactati pe
Mihaela Boeriu.
Telefon: 905-927-1494; Fax: 905-927-1495 mihaela@cgsconsultants.com - www.cgsconsultants.com






Mihaela Boeriu mihaela@cgsconsultants.com    11/4/2012


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian