Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Pe teme de imigratie : Sponsorizare părinti

I: Eu si sotul meu suntem total confuzati de diverse zvonuri pe care le-am auzit referitor la sponsorizarea părintilor. De câteva luni încercăm să strângem toate documentele necesare pentru a putea să sponsorizăm pe părintii mei, sotul fiind cosemnatar al aplicatiei. Am completat formularele cerute si suntem în faza finală înainte de a trimite aplicatia. Însă diverse persoane ne-au spus să nu o trimitem pentru că nu va fi acceptată. Nu întelegem ce s-a întâmplat, ne puteti lămuri, vă rog?
R. Din nefericire, zvonurile auzite se dovedesc a fi realitate pentru multi care se află în situatia dvs. Pe data de 4 noiembrie 2011, ministrul imigratiei, Jason Kenney, a anuntat prima fază a unui plan de actiune care are ca scop reducerea inventarului de aplicatii care sufocă sistemul. D-l Kenney a emis al 4-lea set de Instructiuni Ministeriale, care se referă la sponsorizarea părintilor si a bunicilor. Pe scurt, ce prevăd aceste instructiuni?
Pentru o perioadă de pâna la 2 ani, nu se vor mai primi aplicatii noi pentru sponsorizarea părintilor si/sau bunicilor. Toate aplicatiile primite după ora 5 p.m. pe data de 4 noiembrie si după aceea, vor fi returnate aplicantilor. De ce s-au introdus aceste măsuri? Ministrul imigratiei explică faptul că, în prezent, procesarea aplicatiilor pentru sponsorizarea părintilor durează în jur de 7 ani. Aceasta se datorează faptului că există deja în sistem aproximativ 165.000 aplicatii pentru emigrare în Canada, depuse de părinti. Numărul aplicatiilor admise pe an a fost de 15.500 în 2010. Prin implementarea acestei măsuri de stopare a primirii de noi aplicatii, se speră să se reducă inventarul aplicatiilor aflate în sistem. Pentru 2012, ministerul prevede că vor accepta cca. 25.000 aplicatii.
Doi ani de pauză vor da posibilitatea celor de la departamentul de imigratie să reducă din inventar, dar nici pe departe nu vor procesa toti părintii care asteaptă viza. Situatia se va analiza din nou după 2 ani si se vor lua hotărârile necesare pentru ca pe viitor să nu se mai creeze un astfel de inventar. Nu se stie ce măsuri se vor lua si ce se prevede în faza a 2-a a planului de actiune referitor la reunificarea părintilor cu copiii lor din Canada.
Pe de alta parte, d-l Kenney a anuntat că departamentul intentionează ca, începând cu data de 1 decembrie 2011, să introducă asa-numita super viză. Aceasta înseamnă că părintii vor putea aplica pentru o viză de vizitator, si li se vor da vize multiple, pe o perioadă de 10 ani. In prezent, multi părinti au primit o viză multiplă pe 5 ani, ceea ce le permite să vină si să viziteze copiii de mai multe ori într-o perioadă de 5 ani, fără a mai fi nevoie să aplice pentru viza de vizitator de fiecare dată. Super-viza le va permite părintilor să viziteze copiii lor pentru o perioadă de până la 2 ani, fără a mai fi nevoie de reînnoirea sau extinderea vizei de vizitator după 6 luni, asa cum prevede legislatia actuală.
Conditia pusă de minister este ca fiecare părinte să fie asigurat medical printr-o asigurare particulară, plătită de ei sau de copiii lor. In acelasi timp, venitul copiilor din Canada trebuie să fie la nivelul cerut ca în cazul sponsorizării părintilor.
La unele ambasade, prelucrarea unei aplicatii pentru viza de vizitator ia foarte mult timp, luni de zile în unele cazuri. Durata diferă mult de la o ambasadă la alta, de la o tară la alta. Ministrul imigratiei a promis că sub noile reglementări, procesarea aplicatiilor pentru super viza de vizitator va fi făcută mult mai rapid, timpul maxim de asteptare fiind în medie doar de opt săptămâni.
Luna noiembrie a fost o lună bogată în anunturi emise de către ministrul imigratiei, Jason Kenney, anunturi legate de diverse programe, clasa economică, clasa de experientă canadiană, cei care studiază în Canada, etc. Dar despre toate acestea, într-un articol viitor.
Doresc tuturor cititorilor ziarului Observatorul, si a rubricii de imigratie, un Crăciun fericit, si un An Nou cu sănătate, împliniri si bucurii alături de familiile dragi si prietenii lor!
La multi ani!

Mihaela Boeriu este consultant certificat în imigratie şi practică în acest domeniu din 1993. Puteti trimite întrebările dvs. pe adresa de e-mail: mihaela@cgsconsultants.com
Răspunsurile date sunt generale şi nu cuprind toate detaliile unui caz specific, pentru care ar fi bine să consultati un specialist în emigratie canadiană.





Mihaela Boeriu mihaela@cgsconsultants.com    1/17/2012


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian